Kaynana ve gelinlerinin okuma azmi

Muş'un Hasköy ilçesinde, ayağındaki platin nedeniyle yürüme zorluğu çeken 12 çocuk, 40 torun sahibi 54 yaşındaki Şükran Soylu, iki geliniyle katıldığı kursta, okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 08.05.2018 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Hasköy ilçesinde 54 yandaki ükran Soylu, ayandaki platin nedeniyle yürüme zorluu çekmesine ramen her gün iki geliniyle 6 kilometre katederek, katld okuma yazma kursunu baaryla tamamlad.

Emepnar köyünde 2015 ylnda krlan sa ayana platin taklan Soylu, her gün iki gelini Zeynep ve Filiz Soylu ile Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Emine Erdoan himayesinde balatlan Okuma Yazma Seferberlii kapsamnda açlan kursa katld.

12 çocuk ve 40 torunu olan Soylu, gelinleriyle katld kursta okuma yazma örenerek Okur Yazarlk Belgesi ald.

ükran Soylu, AA muhabirine yapt açklamada, okuma yazma bilmedii için gelinleriyle beraber okuma yazma kursuna katldn belirtti. Babasnn Ayptr kzlar okutmayalm diyerek okula göndermediini vurgulayan Soylu, unlar ifade etti:

Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve Ei Emine Erdoann sayesinde okuma yazma örendim. Ayam krk, platin var içinde. Krk ayamla okuma yazma örenmek için okula geliyorum. Gelinlerim koluma giriyor okula kadar yürüyoruz. Okuma yazma örenmek için her gün 6 kilometre yol yürüyorum. Herkese örnek olmak için okuyorum. Daha önce bir yere gidemiyordum, bir imza atamyordum. imdi imza da atyorum ismimi de yazyorum.12 çocuum ve 40 torunum var, onlar okutturdum sra bana geldi bende okuma yazma örenmek için buraya geldim.

- Artk tek bamza her yere gidebiliyoruz.

Gelin Zeynep Soylu da köy sakinleriyle birlikte okuma yazma kursuna katldklarn belirterek, Eltim ile kaynanam alp okula geliyorum. Kaynanamn aya krk olduu için platin var. Kaynanam okumay çok istiyordu. Bizde ona yardmc olup okula getirdik. Her eyi biliyoruz ve artk tek bamza her yere gidebiliyoruz. dedi.

Dier gelin Filiz Soylu da 8 çocuk annesi olduuna dikkati çekerek, sabah 6 çocuunu okula gönderdikten sonra öleden sonra kursa geldiini bildirdi.

Soylu, unlar kaydetti:

Kaynanam ve eltimle okuma yazma örenmek için geliyorum. 4 kz 5 erkek olmak üzere 9 kardetik. Babam hepsini okuttu beni okutmad. Sen büyük ablasn onlara bakacaksn diye. Babam beni okutmad için bende okuma yazma kursuna katldm. Dier kz kardelerim okul okudu ben tek okuyamadm.

Filizin ei Tekin Soylu da einin annesiyle kursa katlmasna sevindiini belirterek, Eim, annemle okula geliyor. Burada okuma yazma örendiler. çok sevindim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git