Kayyum sevindirdi

Merkez Kayapınar Belediyesince, başarılı olan öğrenciler sevindirildi. Kayyum Kılıç, "Zamanla göreceksiniz ki projelerimizle sokaklarda çocuk olmayacak.

Haberler 19.01.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Öretim yl, cuma günü yar yl tatiline girmeye hazrlanrken, merkez Kayapnar Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mustafa Klç, ilçe genelindeki okullarda baar gösteren örencileri ödüllendirdi. Ödül töreninde Klç u mesaj verdi; 13-14 yandaki genç nesiller molotof ve barikatlarla farkl hareketler içerisine giriyorlar. O çocuklarmza sahip çkn. Bizler sahip çkmaya kararlyz. Zamanla göreceksiniz ki projelerimizle sokaklarda çocuk olmayacak.

BAARILI ÖRENCLER

Ksa süre önce çileri Bakanl tarafndan Kayapnar Belediye Bakanvekili olarak görevlendirilen ilçe kaymakam Mustafa Klç, Kayapnar Kültür Merkezinde düzenlenen törene katld. Klç, törende baarl örencilere çeitli hediyeler verdi.

ALGI ÜRÜTENLERE MESAJ

Klç, Diyarbakr bilim ve sanatn merkezi yapacaklarn ve bununla ilgili çalmalar balattklarn belirterek Basnda birtakm olumsuz propagandalar yaplmaya baland. Kaymakam geldi kültür merkezinin faaliyetlerini durdurdu diye. Asla böyle bir düüncemiz yoktur. Biz tam tersine bu ehrin okuyan çocuklarna sahip çkmaya ve bu ehrin kültürüne ayaa kaldrmaya gayret ediyoruz. dedi.

Gençlere yönelik gerekli çalmalar balattklarn ifade eden Klç, önceliklerinin gençler olacan, kadnlar için de yaam merkezlerini faaliyete geçirmeye baladklarn dile getirdi. Klç, öyle devam etti:

SAHP çIKACAIZ

13-14 yandaki genç nesiller molotof ve barikatlarla farkl hareketler içerisine giriyorlar. O çocuklarmza sahip çkn. Bizler sahip çkmaya kararlyz. Zamanla göreceksiniz ki projelerimizle sokaklarda çocuk olmayacak. Bu ehirde ac görmekten usandm ve yüreim acyor artk. Biliyorum ki benim hissettiklerimi sizler de hissediyorsunuz. Onun için birlikte ve beraber hareket edelim. Bu ehirde artk acdan ziyade kardeliin ve insanln ön plana çkt bir ehir olmas için çalalm. Bunun için fikirleriniz benim için deerlidir. Ne yaplacaksa hep beraber yapalm ve hep beraber Diyarbakr aya kaldralm.

Kentin kadim kültürünü yaatmann vazifeleri olduunu ve onunla ilgili de her türlü çalmay yaptklarn aktaran Klç, bu konuda makamnn herkese açk olduunu vurgulad. lçede yaayan tüm engelli ve yallar tespit ettiklerini ve bunlarn evde bakm hizmetlerini bizzat belediyede kurduklar ekiple yapacaklarn anlatan Klç, vatandaa hizmet için ne gerekiyorsa planlarn ona göre hazrladklarna iaret etti.

ÜSTLENDKLER GÖREV

Omuzlarna yüklenilen görevin bilincinde olduklarn belirten Klç, tek gayelerinin vatandalara hizmet olduunu, birtakm insanlarn bundan rahatsz olacan söyledi.

Klç, Bir kaygmz, korkumuz ve çekincemiz yoktur. Haktan gayr kimseden korkumuz yoktur. Biz bunlara aldr etmeksizin çalmalarmz devam ediyor ve vatandalarmz kucaklamaya devam edeceiz. Devletin ve belediyenin imkanlarn onlarn hizmetine sunmaya devam edeceiz. diye konutu.

lçede vatandaa yönelik hizmetler olmadn, 20 yllk bir tahribat bulunduunu vurgulayan Klç, imkanlarn farkl saiklerle kullanldn ifade etti.

BÖLGEDEK TAHRBAT

Proje ekiplerinin çaltn, birçok projeyi hayata geçirmeye hazr olduklarn dile getiren Klç, asfaltsz köy yolu ve sokak kalmayacan, her köye taziye evi yaptklarn, kadnlara yönelik yaam merkezleri kuracaklarn, her sokaa hal saha yapacaklarn bildirdi.

Kürtçenin yörenin ve ülkenin bir zenginlii olduunu aktaran Klç, unlar kaydetti: Bizim asla rkla ve dille bir problemimiz yoktur. Allahuteala bizi yarattnda hiçbirimiz hangi dilden, rktan ve cinsiyetten olacan seçme özgürlüüne sahip deil. Kürtçe kültürünü yaatmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazrz. Onun üzerine kimse farkl bir propaganda üretmesin. Tam tersine onlar kucaklamaya ve kültürü yaatmaya gayret göstermeye devam edeceiz. Törende, Cahit Stk Taranc Kültür Merkezi müzik korosunca türküler seslendirildi, mam Hatip Lisesi örencileri iir okudu.

Ana Sayfaya Git