KDK, sınavı geçersiz sayılan öğrencinin mağduriyetini giderdi

Kamu Denetçiliği Kurumu, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisinin, sehven iptal edilen bazı derslerinin sınavının geçerli sayılması için aldığı tavsiye kararıyla mağduriyetin giderilmesini sağladı

Haberler 20.05.2018 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Denetçilii Kurumu (KDK), Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesi örencisinin, sehven iptal edilen baz derslerinin snavnn geçerli saylmas için ald tavsiye kararyla maduriyetin giderilmesini salad.

KDKden yaplan açklamaya göre, kuruma bavuran Anadolu Üniversitesi Açköretim Fakültesi örencisi, 2017-2018 eitim öretim yl açköretim programlar güz dönemi birinci ara snavlarna girdiini, dört dersin snavnn, kural ihlali nedeniyle geçersiz sayldn belirtti.

Snavn geçersiz saylmasn gerektirecek herhangi bir tutum ve davran içerisinde bulunmadn savunan örenci, snavlarnn geçerli saylmasn istedi.

Bavuruyu detayl bir ekilde incelemeye alan KDK, salon görevlilerince, bavurann snav kurallarn ihlal ettiine yönelik herhangi bir tutanak tutulmadn, örencinin snav balangcndan sonuna kadar kurallar aksatmadn belirledi.

SINAV MADURYET GDERLD

Snavn gerçekletirildii tarihten çok sonra tutulan snav tutana formu ile yüzeysel bir deerlendirme yaplarak, örencinin snavnn iptal edildiini tespit eden KDK, ayn konu hakknda, ilgili komisyonca snav görevlilerinin uyarlmasna yönelik uyar notunun düüldüünün tespitini de yapt.

KDK, üniversite yetkililerine, örencinin snavnn geçersiz saylmasna yönelik yaplan ilemin hukuka aykr olduunu, örenciye ait snav evraknn yeniden incelenmesi ve idarece yeni bir ilem tesis edilmesi gerektiini bildirdi.

Bunun üzerine Anadolu Üniversitesi yetkilileri, bavurucuya ait snav soru kitapçklarn yeniden deerlendirmeye alrken, örencinin yeni notlar da sonuç açklama sistemine yüklendi.

Kurumun, üniversiteyle görümesi sonucunda bavurucunun maduriyeti giderilerek snavlar geçerli sayld.

Ana Sayfaya Git