Keçi burcunda ay yıldız koregrafisi

Diyarbakırlı sporculardan tarihi surlarda 'ay yıldız' koreografisi Diyarbakır'da çeşitli branşlardaki 40 genç sporcu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 5 bin yıllık tarihi surlarda, 'ay yıldız' koreografisi oluşturarak, İstiklal Marşı okudu. Sporcuların koreografisi, havadan görüntülendi.

Haberler 19.05.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan 5 bin yllk Diyarbakr surlarnda 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramna özel etkinlik düzenlendi. Büyükehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor l Müdürlüü i birliiyle koronavirüs salgnna yönelik tedbirler alnarak düzenlenen etkinlikte, Hevsel Bahçeleri yaknndaki Keçi Burcuna çkan çeitli branlardaki 40 sporcu, ay yldz koreografisi oluturarak, stiklal Marn okudu.

BUNLAR BZM MANEV DEERLERMZ

Gençlik ve Spor l Müdürlüünde antrenör olarak görev yapan Zeynep çobanolu, 19 Mays, Atatürkün gençlerimize armaandr. Onlar için çeitli etkinlikler planladk. Pandemi süreci nedeniyle çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. O anlamda gerekli önlemleri de aldk zaten. Temas gerektirmeyen branlarda etkinliklerimiz ve sanal ortamda yarmalarmz olacak. Günün anlam ve önemini anlatan en deerli, kymetli varlmz olan bayramzn ay yldz daha iyi görünsün diye çocuklarla böyle bir etkinlik düzenleyerek stiklal Marmz okuduk. Güzel oldu, çocuklar da çok mutlu oldu. Bunlar bizim manevi deerlerimiz. Bizim için son derece önemli dedi.

PANDEMDEN DOLAYI STEDKLERMZ YAPAMADIK

Balar Belediyesi Kadn Voleybol Takmnda oynayan Ümran Yldrm, pandemiden dolay istedikleri gibi etkinlikler yapamadklarn ifade ederek, Daha güzel, daha cokulu yapabilirdik ama sonuçta salk her eyden önemli. 19 Mays açsndan yine güzel bir etkinlik oldu. Mutluyuz ama pandemiden dolay da buruuz diye konutu.

Atclk sporcusu Mehmet Gezer de tarihi surlarda böyle bir etkinlik düzenlenmesinden duyduu memnuniyeti 19 Mays, Atatürkün gençlie armaandr. Sevinçliyiz, cokuluyuz. Buras da bizim önemli bir kültür mirasmz. diyerek anlatt.

Ana Sayfaya Git