Kendini korumak için eğitim şart

“Çocukların kendini koruyabilmesi için iyi bir eğitim şart”

Haberler 18.07.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitimci Yasemin Pakkan, son dönemlerde skça yaanan çocuk istismarlarna yönelik aileleri uyard.

çocuklarn kendini koruyabilmesi için iyi bir eitimin art olduunu belirten Pakkan, çocuklarmz cesur, mutlu ve hayata sarlm korkusuz bir birey olarak yetitirmeliyiz. çocuu korkutmadan kendini korumasn öretmeli ve etrafna görünmeyen bir cam duvar çekmesini öneriyoruz. çocuk kendine bir yere kadar yaklatracak ve istei kadar yaklaacak dedi.

çocuklara kar gerçekletirilen taciz, istismar ve iddet eylemlerinin önüne geçilmesi için aile ve okul yöneticilerine uyar geldi. Eitimci Yasemin Pakkan, çocuu korkutmadan kendini korumasn öretmeli ve etrafna görünmeyen bir cam duvar çekmesini öneriyoruz. çocuk kendine bir yere kadar yaklatracak ve istei kadar yaklaacak dedi.

Görünmeyen bir cam duvar çekmesi gerekir

çocuklara öüt verirken çok dikkatli denge kurulmasn öneren Pakkan, Tabi uzun zamandr gerekli açklamalar hazrlyoruz. Öretmen olarak etraftaki yanl insanlar bulamayz düzeltemeyiz. Bu i psikologlarn, pedagoglarn ii. Bu her yata savunmasz çocuklara kendilerini korumalarn öretmeliyiz. çok dikkatli bir denge kurmalyz. çocuk arkadalaryla, ailesiyle veya yalnz olabilir. Örenciyi korkutmadan kendini korumasn etrafna görünmeyen bir cam duvar çekmesini öneriyoruz. çocuk kendine bir yere kadar yaklatracak ve istei kadar yaklaacak ifadelerini kulland.

çocuk, bedenine ilikin kendini nasl koruyaca konusunda okul psikologlarnn çok ciddi çalmalar gerektiini belirten Yasemin Pakkan, okuldaki toplu olarak yan yana olan eitimcilerin çocuklar iyi gözlemlemesi gerektiini dile getirdi.

Biz insanlar düzeltemeyiz

Ebeveynlerin çocuklarn iyi bir eitimden geçirmesi gerektiini vurgulayan Pakkan, Yavrularmz cesur, mutlu ve hayata sarlm korkusuz bir birey olarak yetitirmeliyiz. Etrafa beni taciz edecek diye bakan bir nesil yetitirmeyeceiz. Biz insanlar düzeltemeyiz. Yavrularmza kötülük edenleri bitiremeyiz. çocuklarmzn yannda her zaman bulunamayz, onun için onlar iyi bir eitimle yetitirmeliyiz eklinde konutu.

Okulun her eyiyle bir bütün olduunu söyleyen Pakkan, istismar konusunun iyi ele alnmas gerektiini belirterek, Okul eitimi serviste balar, servisten eve gidince biter. Dolaysyla okuldaki herkes bu konuyu iyi ele almas gerektiine inanyorum. Bütün okullara sesleniyorum. Yaz tatilindeyiz. Okulun dnda, ebeveynler çocuun ruh sal için iyi eitim vermeliyiz dedi.

Ana Sayfaya Git