Kimliğini unuttu sınava alınmadı!

DİYARBAKIR'da bu yıl ilk kez Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren şehit köy korucusu Nayif Tayar'ın oğlu, Kilaf Tayar, sınava giderken kimliğini yanına almayı unuttuğunu üzerindeki, 'Şehit yakını kimlik kartını' görevlilerin kabul etmemesi nedeniyle sınava alınmadığını söyledi.

Haberler 13.03.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köy korucusu babas Nayif Tayarn 2000 ylnda Silvan lçesinde PKKllarla çkan çatmada ehit olduunu belirten 23 yandaki Kilaf Tayar, bugün girmek istedii YGSde yannda kimliini almay unuttuu için snava alnmadn söyledi. Snava girmek için Merkez Balar lçesindeki Yunus Emre lkokuluna gittiini anlatan Tayar, öyle dedi:

KMLN UNUTTU SINAVA ALINMADI

Okula geldiimde kimliimi yanma almadm fark ettim. Görevlilere üzerinde, ehit yakn kimlik kartm gösterdim. Görevliler beni bir süre oyaladktan sonra bu kimliin geçersiz olduunu ve beni snava alamayacaklarn söyledi. ehit yakn kimliinde bütün bilgilerim mevcuttu. Beni okulun içine alp sonra snava almadlar. Ailemdeki birilerini arayp, evde kimliimi getirebileceklerini söylememe ramen bunu da kabul etmediler. Madur oldum. Polis olmak için bavurduum snava alnmadm. Yaananlarla ilgili bir çok kuruma bavuruda bulunacam.

Ana Sayfaya Git