Kimlik yerine ehliyetle gelen adaylar sınava alınmadı

Diyarbakır’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) nüfus cüzdanı yerine sürücü belgesiyle girmek isteyen iki aday, sınav merkezine alınmadı.

Haberler 17.06.2019 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) tarafndan düzenlenen YKSnn birinci aya olan Temel Yeterlilik Testi, önceki gün saat 10.15te balad. Yeniehir ilçesindeki Gaffar Okkan Anadolu Lisesinde snava sürücü belgesiyle girmek isteyen Melih Frat (22), kapda görevlilerin uyarsyla karlat. Görevliler, Frata snava sürücü belgesiyle alnmayacan belirtti. Fratn sürücü belgesinin kimlik yerine geçtiini ve her yerde geçerli olduunu itiraznda bulunmasna ramen talebi kabul edilmedi.

Önceki snavlara sürücü belgesiyle katldn belirterek, madur olduunu söyleyen Melih Frat, Sabahn erken saatlerinde kalkp snava geldim. Daha öncesinden sürücü belgesi ile snava alnabiliyorduk. Normalde sürücü belgesi her yerde kimlik yerine geçen bir belgedir. Snava geldik, almadlar. Aylardr bekliyorum, madur oldum. Sürücü belgesiyle snava alnmayacaksa, sürücü belgesi kimlik yerine geçmesin, baka yerlerde de kullanlmasn. Her sene snav sistemi ve snavlar hakknda deiiklikler yaplyor. Ne yazk ki kabul etmiyorlar bu sene, binlerce insan madur edileceini bilmiyorlar dedi.

AABEY KMLN ULATIRAMADI, GÖZYALARINA BOULDU

Ehliyetle snava girmek isteyen ismi örenilemeyen bir baka aday da snav merkezine alnmad. Görevlilerin nüfus cüzdannn art olduunu söylemesi üzerine aday, aabeyini arayarak evde brakt kimliini getirmesini istedi. Aabeyi, kimlii geç ulatrnca aday snava alnmad. Aday gözyalarna boulurken, aabeyi ise snav görevlilerine tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git