"Kırlangıçlar öğrencilerin hayatının parçası oldu"

Muş'ta bir ortaokulun öğrenci ve öğretmenleri, yaşadıkları tren istasyonunun yıkılmasıyla okulun duvarlarına ve pencere diplerine yuva yapan kırlangıçların sesleri arasında ders işliyor.

Haberler 25.05.2017 - 07:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eralan köyündeki tren istasyonunun yklmasyla uzun yllardr barndklar yuvalarndan olan krlangçlar, köydeki okulun çat saçaklarna ve pencere oyuklarna yaptklar yuvalarla örenci ile öretmenlerin dikkatini çekiyor.

Dersliklerinin penceresinden ku sesi eksik olmayan örenciler, artk krlangç hikayeleri yazyor.

Okul duvarnda yüzlerce krlangç ve yuvalarn ilk defa gören vatandalar, fotoraf çekip an ölümsüzletiriyor.

- Krlangçlar hayatmzn bir parças oldu

Okulda görevli Ankaral Fen Bilgisi öretmeni Engin Güler, yüzlerce krlangç ve yuvalarn okul duvarlarnda ilk gördüünde çok ardn söyledi.

Krlangçlarn 3 yldr burada yaadn ifade eden Güler, öyle konutu:

Bu krlangçlarn nereden geldiini aratrdk. Eski tren istasyonunda 3 yl önce yuva yapmlard. stasyonun yklmasyla okulumuzu mesken tuttular. Baktmzda yuvalarnn ayn olmadn fark ettik. çeitli yuvalar yaptklarn gördük. Krlangçlar hayatmzn bir parças oldu. çocuklar krlangçlar hikayelerine yanstmaya balad. Kendilerini krlangçlarn yerine koyup uçmay hayal ediyorlar. Örencilerden kulara yuva yapp getiren bile oldu. Ama krlangçlar o yuvay kabul etmediler.

- Krlangçlarn çalkanln örnek alyorlar

Güler, snflara girmeye çalrken saa sola çarparak yaralanan baz krlangçlara örencilerin yardm ettiini anlatt.

Örencilerin kularla iç içe olmasnn derslere olumlu yansdn ifade eden Güler, Kularn çalkanln görüyorlar. Örenciler, krlangçlarn durmadan çalmalarn kendilerine örnek alyorlar. Biz krlangçlara, onlar da bize alt. çevre köylerden gelen öretmenler yuvalar gördüünde çok aryor. Gelip fotoraf çekip sosyal medyadan paylayorlar. çok ilgi çekici oluyor. dedi.

-Bu kular karnca gibi çok çalyor

Eralan Ortaokulu örencilerinden Yasin Kiin de krlangçlarn okulun bahçesindeki böcekleri yediini anlatt.

Kular çok sevdiklerini dile getiren Kiin, Krlangçlara kar bir sevgi içerisindeyiz. Derse girdiimizde krlangçlar bize ilham kayna oluyor. Kulardan ilham alp daha fazla ders çalyoruz. Bu kular karnca gibi çok çalyorlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git