Kırsalda keşfedildiler

Kırsalda yetenekleri keşfedilen çocuklar kick boksta madalya sayısını artırıyor

Haberler 09.04.2022 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinin Tepe Dicle Ortaokulunda dezavantajl, okula devam sknts ile dersleri problem yaayan örencilerin de aralarnda olduu kick boks takm, 3 ylda 20 madalya kazand.

Bismil ilçesinin krsal Tepe Mahallesindeki Tepe Dicle Ortaokulunda 3 yl önce beden eitimi öretmeni ve kick boks antrenörü Uur Selçuk Öner, sporda yetenekli örencileri kick boksa yönlendirdi.

Önerin dezavantajl, okula devam sknts ve derslerinde problem yaayan örencilerin de aralarnda olduu 10 kz ve erkek örenciden oluturduu takm, 3 yl içerisinde Erzurum, Kütahya, Ordu, çorumda düzenlenen Türkiye ampiyonalarnda ve Adanadaki Cumhuriyet Kupas yarmasnda 5 altn, 7 gümü ve 8 bronz madalya ile döndü.

Takm, mays aynda stanbulda 12-15 Maysta düzenlenecek olan 7. Uluslararas Kick Boks Dünya Kupas için çalyor.

Öner, 2019da okulda göreve balamasyla beraber beden eitimi derslerinde kick boks faaliyetlerine baladklarn söyledi.

Okulumuzda devamszlk çok fazla olduu için ne yapabiliriz diye düündük. Milli takm antrenörü olduum için yapabileceim en güzel eyin çocuklar spor yoluyla okula balamak olduunu düündüm. Veli destei için köylere gittik. ifadelerini kullanan Öner, bu spor sayesinde çocuklarn okula ballklarnn daha da artn belirtti.

Beden eitimi dersinde örencileri yetenek taramasndan geçirdiklerini, okulu terk etmeyi düünen örencilerin de taramasn yaptklarn anlatan Öner, yetenekli örencileri belirleyerek, okul takm oluturduklarn dile getirdi.

BU çOCUKLARIMIZIN HER BR FARKLI KÖYLERDEN GELYOR

Okulun deposunu spor salonuna çevirdiklerini ifade eden Öner, antrenmanlarn bir ksmn spor salonunda bir ksmn da açk alanda yaptklarn anlatt.

Haftann 6 günü düzenli antrenman yaptklarn anlatan Öner, öyle konutu:

Bu çocuklarmzn her biri farkl köylerden geliyor. Spor sayesinde örencilerin okul ve hayata bak açlar ile hedefleri tamamen deiti. Takm halinde okulumuz Türkiye ampiyonu oldu. Tabii bu bir köy okulunun baars. çocuklarmzla gurur duyuyoruz. 2019dan bu yana bu çocuklarmz Türkiyede ulusal derecelerde toplam 20 madalyay okulumuza kazandrd.

HEDEFLERN DAHA DA YÜKSELTMEYE çALIIYORLAR

Türkiye Kick Boks Federasyonunca düzenlenen Türkiye ampiyonasnda sporcularnn milli takma seçilerek Avrupa ve Dünya ampiyonlarna katlmaya hakk kazandn aktaran Öner, u an 7. Uluslararas Kick Boks Dünya Kupasna hazrlandklarn, çalmalarn yeni madalyalarla dönme üzerine yaptklarn bildirdi.

Öner, çocuklarn hedefleri çok yüksek. Uluslararas yarmalarda ülkemizin bayran dalgalandrmak istiyoruz. Bu çocuklarmzn hepsinin bir hedefi var. Hedeflerini daha da yükseltmeye çalyorlar. Bu bizim için gurur verici. Ama en önemlisi çocuklarn hayata sk balanmas. diye konutu.

SALGINDA BLE çALITILAR

Okul Müdürü Serhat Yekta ise örencilerin yaklak 3 yl önce okulu brakma noktasna geldiini, bunun için aileleriyle görütüklerini ve kendilerini yeniden ikna edip okula kazandrdklarn söyledi.

Yetenekli örencilerle okulda bir takm oluturduklarn anlatan Yekta, bu çocuklarn 3 yl boyunca salgnda bile ara vermeden spor yaptn ve birçok baarya imza attklarna dikkati çekti.

Yekta, çocuklardaki o cevheri gördük. Sporun yan sra derslerini de toparladlar. dedi.

ALES KNA EDLEREK OKULA KAZANDIRILDI

8. snf örencisi Melike Fidan da 5. snftayken okulu brakma aamasna geldiini, ailesinin okula devam etmesini istemediini anlatarak, bu duruma çok üzüldüünü söyledi.

Öretmenlerinin anne ve babasn ikna ettiini ve okula devam etmesinin salandn anlatan Fidan, öretmenlerin çabasyla okula kazandrldn kaydetti.

Katld Türkiye ampiyonasnda çeitli dereceler elde ettiini bildiren Fidan, en büyük hedefinin uluslararas müsabakalarda ay yldzl bayra dalgalandrmak olduunu aktard. Fidan, Uur öretmenimiz sayesinde bu spora ve okuluma daha çok balandm. dedi.

8. snf örencisi Emin Kaya (13) da ileride milli takm antrenörü olmay istediini dile getirdi.

Türkiyeyi baarlaryla uluslararas arenada gururlandrmak istediini anlatan Kaya, Bunun için de çok çabalyorum. nallah Türkiyeyi en iyi ekilde temsil ederim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git