Kırtasiye yardımı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını gerçekleştiren Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, kent genelinde bu yıl ortaokula başlayan 5 bin 300 öğrenciye kırtasiye malzemesi desteği sunacak.

Haberler 03.10.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci tarafndan 2020-2021 eitim-öretim ylnda ilçede bulunan 47 ortaöretime, 5inci snf kayd yaplan toplam 5 bin 300 örenciye krtasiye destei verilmeye baland. Bu kapsamda 5 farkl nokta EBA Destek Merkezi kurularak burada çocuklarn gerek internet, tablet ve televizyon eriimi saland.

KIRTASYE MKANI

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, Yeniehir Belediyesi olarak eitime, eitim kurumlarna ve örencilere yardm anlayn merkezi noktalardan birine oturttuklarn söyledi. Bu kapsamda birçok okulun bakm, onarm giderlerini üstlendiklerini aktaran Kaymakam Beikci, Pandemi sürecinde de tabi çocuklarmz yüz yüze eitimden uzun bir dönemdir mahrum kaldlar. Bu nokta da özellikle yeni dönemde okula kayt yaptran, ortaokul bölümüne kayt yaptran ilçemizde yaklak 5 bin 300 örencimiz vard. Biz de uzun zamandr okullarndan uzak kalan örencilerimizin eitime olan heyecanlarn canl tutabilmek adna bir nebze de olsun onlarn içerisindeki burukluu gidermek adna eitim setlerinden oluan bir dizi hediye ile onlar okullarna, kitaplarn almaya geldiklerinde kayt amacyla Yeniehir Belediyesi olarak karladk, mutlu etmeye çaltk. Yüz yüze eitim en büyük temennimiz. En ksa zamanda inallah balar. Ancak bizlerde uzaktan eitimin devam ettii bu dönemde Yeniehir Belediyesi olarak yine 5 farkl noktada EBA Destek Merkezi kurarak burada çocuklarmzn gerek internet, tablet ve televizyon eriimini saladk. Örencilerin yüz yüze eitim balayana kadar uzaktan eitimlerini EBA Destek Noktalarndan devam ettirmelerini salamak amacndayz dedi.

5inci snf örencisi Asmin Topçu, hediyeler için çok sevindiini ve Kaymakam Beikciye teekkür ettiini söyledi. Okulunu çok özlediini belirten Topçu, bir an önce hastaln bitmesini ve okuluna dönmek istediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git