Kırtasiyeye Aman Dikkat

Yaz tatilinin bitimine az bir süre kala okula başlayacak öğrencileri heyecan sararken, okul öncesi kırtasiyelerde de beklenen hareketlilik başlamadı.

Haberler 11.09.2017 - 12:00 Son Güncelleme : 11.09.2017 - 00:07

18 Eylül 2017 Pazartesi günü balayacak olan 2017-2018 eitim öretim yl öncesi baz örenciler krtasiyelerde ön hazrlk yapmaya baladlar. Velileri ile birlikte krtasiyelerde eksiklerini tamamlamaya çalan örenciler okul heyecann imdiden baladn söylediler. Krtasiye satlarndaki younluun geçen seneye oranla daha düük olduunu söyleyen krtasiye iletmecileri fatural ürün satndan dolay birçok krtasiye ürün fiyatnn yüksek olduuna bu yüzden beklenen hareketliliin henüz balamadna dikkat çektiler.

OKUL KIRTASYELER

Geçen seneye oranla krtasiye ürünlerinin bu yl daha yüksek olduunu söyleyen Mehmet Laçinbay, krtasiyelerdeki esas younluun pazartesi günü 1. snf örencilerin ders ba yapmasyla artacan dile getirdi. Velileri ucuz krtasiye ürünleri almamalar konusunda uyaran Laçinbay, ucuz ürünlerin salkl olmadn ve kanserojen madde içerebileceine, bu yüzden çocuklar böyle ürünlerden uzak tutmak gerektiine vurgu yapt. Krtasiye ürünlerinin 1 milyonculardan deil kaliteli ve salkl ürün sat yapan krtasiyelerden alnmas gerektiini söyleyen Laçinbay, çocuklarmz sal için krtasiye ürünlerini 1 milyonculardan deil kaliteli ürün satan krtasiyelerden almak daha doru çünkü çocuklarmz sal paradan daha önemli. Kalitesiz çok ucuza ürünler var fakat bu ürünler çocuklarn ellerinde ve ciltlerinde yaralara sebep olabiliyor. Onun için krtasiye ürünlerini kesinlikle krtasiyeciden almak en dorusu dedi.

ÜRÜNLERN SATILARI

Büyük marketlerinde krtasiye ürünleri sattna dikkat çeken baka bir krtasiye iletmecisi Sedat Tantm, böyle firmalarn kesinlikle denetlenmesi gerektiine deindi. Özellikle piyasada ucuz çin ii krtasiye ürünlerinin çok fazla olduunu belirten Tantm, velilerin bu ürünlerden kaçnmalar gerektiini söyledi.

Ana Sayfaya Git