Kısa cevaplı sorular!

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) kısa cevaplı soruların yer alacağını açıkladı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, ayrıca öğretmenlik programlarının tamamıyla İlahiyat programının ÖSYM ile öğrenci alacağı bildirildi.

Haberler 04.01.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM tarafndan 2017 Örenci Seçme ve Yerletirme Sistemi (ÖSYS) klavuzu yaymland. Klavuza göre, mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarndan ön lisans programlarna snavsz geçile yerletirme ilemi kaldrldndan mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarndan mezun olanlar, ön lisans programlarna ek puanlar ile yerletirilecek.

KISA CEVAPLI SORULAR

Adaylar, saat 10.00da balayan snavlarda saat 09.45ten sonra; saat 14.30da balayan snavlarda saat 14.15ten sonra snav binalarna alnmayacak. LYSlerde ksa cevapl sorular yer alacak. LYS-1de (Matematik Snav) Matematik Testi yer alacak. Öretmenlik programlarnda baraj puan 240 bin olarak belirlenirken, öretmenlik programlarnn tamam ve lahiyat program LYS ile örenci alacak. Öte yandan açköretim önlisans ve lisans programlarna da puan türü konulduu ve puan türünün, programn örgün programdaki puan türü ile ayn olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git