Kitap bağışı

Diyarbakır'da Kocaköy Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 16 yıl hizmetli olarak görev yapan ve 7 ay önce beyin kanaması sonucu ölen Mehmet Yıldız'ın hatırasını yaşatmak için okul müdürü ve öğretmenlerin başlattığı kampanyaya yurt içi ve yurt dışından 10 bini aşkın kitap bağışlandı

Haberler 13.11.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Kocaköy çok Programl Anadolu Lisesinde hizmetli olarak görev yaparken beyin kanamas sonucu yaamn yitiren Mehmet Yldzn ansna balatlan kitap kampanyas, okula zengin bir kütüphane kazandrd.

Kocaköy çok Programl Anadolu Lisesinde 16 yl hizmetli olarak görev yapan Mehmet Yldz, 7 ay önce geçirdii beyin kanamas nedeniyle hayatn kaybetti. Okul Müdürü Kadri Klç ve 12 öretmen, Yldzn ansn yaatmak için sosyal medyadan Bu bahar umutlarmz kitap açsn adl kitap kampanyas balatt. Kocaköy Kaymakaml ve lçe Milli Eitim Müdürlüünün de destek verdii kampanya büyük ilgi gördü. Yurt içi ve yurt dndan balanan kitap says 10 bini anca Kocaköy Belediyesince okulun atl durumdaki bir odas kütüphaneye dönütürüldü. Geçen ay açl yaplan ve Mehmet Yldzn adnn verildii kütüphanede 7 bini akn kitap, bilgisayar, satranç ve ders çalma masalar yer alyor.

KOVD-19A YENK DÜEN ÖRETMENN DE ADI YAATILACAK

Okulda felsefe öretmeni olarak görev yapan Mehmet Fatih Gündüz (47) de Yldzdan yaklak bir ay sonra yakaland yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yenik dütü. Gündüz için de özel bir bölüm ayrlan kütüphane büyük bir vefa örnei oldu. 796 örenci ile 49 öretmenin faydaland kütüphanede Yldzn yan sra Gündüzün de ismi yaatlacak.

GELEN FAZLA KTAPLARI HTYACI OLAN BAKA OKULLARA GÖNDERDK

Okul Müdürü Klç, AA muhabirine, okullarnda görevliyken vefat eden personel ve öretmenin ismini kütüphanede yaatacaklarn söyledi. Mehmet Yldz ansna, Bu bahar umutlarmz kitap açsn isimli projeyi hazrladklarn ifade eden Klç, kampanyaya sosyal medyadan destek çarsnda bulunduklarn belirtti. Klç, kampanyaya hedefledikleri saynn çok üstünde kitap banda bulunulduuna iaret ederek öyle konutu:

Öncesinde tereddütlerimiz vard, acaba yardm gelir mi diye. Türkiyenin dört bir yanndan destek geldi. Bu yardmlar sadece ülkemizle de snrl kalmad ayn zamanda yurt dndan da koli koli kitap geldi. Okulda daha önce görev yapan öretmenler, mezun ettiimiz örenciler ve u an üniversitede okuyan ya da bir i yerinde çalan örencilerimizden de destek almaktan mutluyuz. O kadar çok kitap geldi ki kütüphanemizin raflarn her gün artrmak zorunda kaldk.

Hem öretmenimiz hem de hizmetlimiz demek o kadar hayrl insanlard ki Türkiyenin dört bir yanndan gelen kitaplar, kütüphanemize smad. 10 binin üzerinde kitap geldi. Tabiricaizse sadece Türkiyeden deil, dünyadan kitap yad. Fazla kitaplar ihtiyac olan baka okullara gönderdik. diyen Klç, kütüphanenin açlna Mehmet Yldz ve Mehmet Fatih Gündüzün ailelerinin de katldn, açlta duygulu anlarn yaandn aktard.

Klç, kütüphanenin oluturulmasnda ve kitaplarn temininde destekte bulunan herkese teekkür ederek Eitim öretim gören örencilerimizin burada faaliyetlerini sürdürmesi hem de burada onlarn isimlerini ölümsüzletirmi olmamz bizim için ayrca sevindirici bir durum. ifadesini kulland.

çOCUKLARIYLA KURDELE KESLD

Projede yer alan okulun ngilizce öretmeni Hasret Örnek, Mehmet Yldz ve Mehmet Fatih Gündüzün isimlerini görev yaptklar okulda oluturduklar kütüphanede yaattklar için mutlu olduklarn söyledi. Örnek, örencilerin de bundan mutluluk duyduunu dile getirerek Kütüphaneye gidip duygulanan çok örencimiz oldu. dedi.

Yldz ve Gündüz ailelerine kütüphanenin sürpriz olduunu belirten Örnek, Onlar açlmza davet ettik. Hatta onlarn çocuklaryla birlikte kurdele kesildi. Onlar da çok duyguland. nallah onlarn isimleri kütüphanemizde güzel bir ekilde yaayacak. eklinde konutu.

Örencilerden dal Dülge ise öretmenlerinin ve personelin ismini yaattklar bu çalmaya destek veren herkese teekkür etti. Dülge, Onlarn katklaryla buraya kütüphane yapld. Okuyabileceimiz binlerce kitabmz var. Kütüphanemizde ders çalabiliyoruz, kitap okuyabiliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git