Kitap bağışı

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan "Şehr-i Nuh Kitap Okuma Saati Kampanyası" kapsamında öğrenciler, veliler ve kamu personeli belirli saatlerde kitap okudu.

Haberler 19.04.2022 - 02:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAK - rnakta balatlan ehr-i Nuh Kitap Okuma Saati Kampanyasna katlan örenciler, veliler ve kamu personeli, 8 ayda 499 bin 672 kitap okudu.

Valilik ve l Milli Eitim Müdürlüü öncülüünde örenciler, veliler ve kamu personeline kitap sevgisini alamak amacyla 8 ay önce ehr-i Nuh Kitap Okuma Saati Kampanyas balatld.

Kampanya kapsamnda örenciler ve velilerin yan sra kent genelindeki okullarn müdürleri, öretmenler ve kamu kurumlarnda görevli idareci ve personel, günün belirli saatlerinde kitap okumaya balad.

Kampanyaya katlan 350 okuldan 98 bin 914 örenci bu sürede 353 bin 972, veliler 101 bin 401, kamu personelleri ise 44 bin 299 kitap okudu.

- Vali Pehlivan da çocuklaryla kampanyaya dahil oldu

Vali Ali Hamza Pehlivan, kentteki eitim düzeyini ve örencilerin baarsn artrmak amacyla Duy Beni (Düün-Uygula-Yaat) Projesi kapsamnda ehr-i Nuh Okuma Saati bal altnda balattklar kampanyann çok büyük ilgi gördüünü söyledi.

Örencilerin, öretmenler rehberliinde, veli ve kamu personelinin kampanyaya dahil olmas ve haftalk okuma saatlerinin belirlenmesiyle projenin hedefine ulatn anlatan Pehlivan, kendisinin de frsat buldukça çocuklaryla kampanyaya dahil olup kitap okuduunu belirtti.

Kitap okumann önemi ve deerinin tartlmaz olduuna dikkati çeken Pehlivan, gençlerin, örencilerin akademik baarlarn daha üst seviyeye çkmasnda kitap okumann önemli bir yer tuttuunu anlatt.

Yaplan proje ve kampanyalarla bu seviyeye ulamann mutluluunu yaadklarn kaydeden Pehlivan, bunlarn devamn salamak için çalmalarn süreceini dile getirdi.

- Tp fakültesine geçen yl 57 örencimiz girdi

Eitimde baar seviyesini artrmaya yönelik sürdürülen projelerden elde edilen neticelerin sevindirici olduunu anlatan Pehlivan, sözlerini öyle sürdürdü:

Önceki yllarda 3-5 örencinin kazand tp fakültesine geçen yl 57 örencimiz girdi. Pek çok örencimizi mühendislik, hukuk fakültelerine gönderdik. Okul, veli, örenci ve öretmen iletiimini ve i birliini önemsiyoruz. Projeler, kitap okuma kampanyalar, kurslar, sosyal ve kültürel faaliyetler art gösteriyor. Bu art da örencilerin baar düzeylerine katk salyor. Her geçen gün ivme yukarya doru gidiyor. Bu da bizi sevindiriyor. Gençler bizim geleceimiz. nallah bu çta daha da yükselecektir.

Milli Eitim Müdürü Ahmet Özdemir de projeyi çok yönlü ele alarak her gün bir okulun faaliyetini sosyal mecralarda paylaarak canl tuttuklarn söyledi.

Özdemir, öyle devam etti:

Okuma kültürünün gelitirilmesi, ilin akademik baarsn da dorudan ilgilendiren bir konu. rnak olarak okumay, okuduunu anlamay, anladn anlatmay çocuklarmza bu temel becerileri kazandrmay bir görev olarak kabul ediyor ve çalmalarmz bu dorultuda devam ettiriyoruz.

- Kitap okuma kampanyalarna desteklerimizi sürdüreceiz

Gençlik ve Spor l Müdürü Abdullah Ayar ise kurum olarak kampanyaya itirak ettiklerini, öle arasnda 30-40 dakikalk sürelerde personelin kitap okuma faaliyetine katldn dile getirdi.

Kuruma gelen 1000in üzerinde kaytl örencinin 8 bin 500 kitapl kütüphanelerinde okuma halkasna katldn anlatan Ayar, Toplum ne kadar kitap okursa, birçok konuda duyarl ve hassas olacan faydal bireyler olarak karmza çkacan biliyoruz. Her daim kitap okuma kampanyalarna desteklerimizi sürdüreceiz. dedi.

Gündodu Mahallesinde yaayan 5 çocuk babas Mesut çevik, ailece kitap okumay sevdiklerini ve kampanyay desteklediklerini ifade etti.

Kitap okumann örencinin derslerinde büyük etkisi olduunu gözlemlediklerini belirten çevik, eitimin birinci temelinin okumak olduunu, eitim ve kitap okuma sevgisinin çocuklara anne ve babadan geçtiini anlatt.

mam Hatip Ortaokulu 7. snf örencisi Sebahat Osal da belli günlerde öretmenlerle kitap okuduklarn belirterek, Bu okumalar derslerimize çok olumlu yansyor. Evde de en az bir saat ailemizle beraber okuyoruz. diye konutu. (AA)

Ana Sayfaya Git