Kitap desteği

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığının, Muş'ta yaşayan tarih ve siyasete meraklı öğrenci Bilal Kaymak'a gönderdiği kurum yayınlarından oluşan kitaplar ile Devlet Arşivleri Başkanı Uğur Ünal'ın yazdığı mektup öğrenciye teslim edildi.

Haberler 26.09.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Devlet Arivleri Bakanlnn, Muta yaayan tarih ve siyasete merakl 8. snf örencisi Bilal Kaymaka gönderdii kitaplar ile Devlet Arivleri Bakan Uur Ünaln mektubu, örenciye teslim edildi.

Hasköy ilçesindeki Anadolu mam Hatip Lisesinin 8. snfnda örenim gören, geliim bozukluu bulunan Bilal Kaymakn yatlarna göre tarih, siyaset ve bilim konularna daha fazla ilgi duymas, aratrma ve örenme merak, öretmeni Sümeyye Halime Gülün dikkatini çekti.

Kaymakn bu konulara yönelik ilgisini canl tutmak ve gelitirmek amacyla Cumhurbakanl Devlet Arivleri Bakanl ile iletiime geçen öretmenin çabasn karlksz brakmayan Devlet Arivleri Bakanl, örenci için kurum yaynlarndan oluan kitaplarn yer ald bir seçki hazrlad.

Kitaplar ile Bakan Uur Ünaln örenci için özel olarak kaleme ald imzal mektubu Kaymaka teslim edildi.

- En büyük hedefim okuyup siyaset bilimcisi olmak

Gönderilen kitaplar almann mutluluunu yaayan Kaymak, Devlet Arivleri Bakan Uur Ünala teekkür etti.

Kitaplar okuyarak kendisini gelitireceini söyleyen Kaymak, Bakanm bana özel olarak bir mektup göndermi. Mektubu okuyunca hem duygulandm hem de çok sevindim. Benim en büyük hedefim okuyup siyaset bilimcisi olmak. dedi.

Öretmen Sümeyye Halime Gül de örencisinin aratrma ve örenmeye merakl olduunu anlatt.

Gül, öyle konutu:

Tarih söz konusu olduunda belge merkezli örenme son derece önemli bir rol oynuyor. Biz de ne yapabiliriz diye düündük ve Cumhurbakanl Devlet Arivlerine bu durumu ilettik. Onlar da bizi krmadlar ve bu süreçte Bilal için kitap gönderdiler. Bizi daha çok sevindiren ve onurlandran bir nokta da Cumhurbakanl Devlet Arivleri Bakan Uur Ünaln Bilal için özel olarak kaleme ald imzal mektubu oldu. Mektup, Bilale gönderilmi olsa da her kelimesi ve anlatmyla aslnda bütün gençlere hatta bütün ülke insanna yönelik mesajlar içeriyordu. Sürecin bandan sonuna kadar bizi yalnz brakmayarak özellikle de aratrma ve bilime deer verilmesi noktasndaki ümidimizi yeerttii için, bizleri bu anlamda güçlendirdii için bakanmz Sayn Uur Ünala ve Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana çok teekkür ederiz.

Okul Müdürü Yunus Yalçn da gönderilen kitaplarn bölge tarihine ilikin belge niteliinde olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git