Kitap kafe!

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde kızlara özel açılan "Önder Kitap Kafe"ye öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Haberler 12.11.2017 - 11:15 Son Güncelleme : 12.11.2017 - 11:17

Gençlik ve Spor Bakanlnn desteiyle 2 ay önce merkez Kayapnar ilçesinde kzlara özel hizmete giren Önder Kitap Kafe örencilerin beenisini kazand. Kafe tarafndan balatlan Gel, götür, oku, getir kampanyasyla da örenciler kitap okumaya tevik ediliyor.

Diyarbakr Önder mam Hatipliler Dernei Bakan brahim Gökdemir, kafeye örencilerin çok youn ilgi gösterdiini belirterek, örencilere daha iyi hizmet vermek amacyla kampanya balattklarn söyledi.

Örencilerin daha çok kitap okumasn salamaya çaltklarn ifade eden Gökdemir, öyle konutu:

Örenciler haftada en az 250 kitap alyor. Kitaplar okuyup geri getiriyorlar. Bugüne kadar yaklak bin örenci kitap ald. Veliler, örenciler ve öretmenlerin kafemize çok büyük bir teveccühü var. Buras haftann yedi günü açk. Sabah örencilerle beraber kafeyi açyoruz, akam örencilerle kafemizi kapatyoruz.

Diyarbakrda kitap okuma kültürünün gelimesini istediklerini dile getiren Gökdemir, amaçlarnn manevi ve ahlaki deerlere uygun neslin yetimesi olduunu anlatt.

Ülke ve bölgede okuma orannn düük olduunu ifade eden Gökdemir, öyle devam etti:

Gençlerimiz okumaktan uzaklat takdirde terör ve farkl olaylarn cenderesine girer. Bu cendereden onlar kurtarmak için ahlaki, manevi deerlere uygun kitaplarmzla, ikramlarmzla örencilerimize hizmet sunuyoruz. Baka ilçelerde de açmak için giriimlerde bulunduk. Baz aileler hafta sonu çocuklarn sabah buraya brakp akam alyor. Anne ve babalarn çocuklaryla beraber kitap kafeye gelmelerini istiyoruz. Onlar da üye olup kitap okusunlar. çocuklarna örnek olsunlar.

Kitap kafeye gelen 5. snf örencisi 11 yandaki Esma Ergin, ayda 8 kitap okuduunu, açlan kafenin çok güzel ve elenceli olduunu, kafe sayesinde okuduu kitaplardan yeni bilgiler örendiini söyledi.

Örencilerden 12 yandaki Aylin Tosun da en çok Hz. Muhammedin hayatn anlatan kitaplar okuduunu aktararak, Burada yeni arkadalar da edindim. Bilmediim birçok eyi kitaplar sayesinde örendim. Buray açanlara teekkür ediyorum. Kafe sayesinde birçok kii kitaba ulayor. dedi.

Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi örencisi üheda Timoçin, Diyarbakrda kzlara yönelik bir yer açlmasnn sevindirici olduunu dile getirdi.

Bu tür yerlerin yaygnlamasn istediklerini kaydeden Timoçin, Kafenin açlmas bizim için çok iyi oldu. ki ayda 20 kitap okudum. Herkese hitap eden kitaplar var. Ders çalp kitap okuyoruz ve eleniyoruz. ifadelerini kulland.

Kafe sorumlusu Sümeyye Gökdemir, kafede örencilerin yüzlerce kitaba ücretsiz ekilde ulaabildiini, anne ve babalarn açtklar kafe için teekkür ettiini aktard.

Ana Sayfaya Git