"Kitap kurdu!"

Diyarbakır Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi'nde 8 yıl önce güvenlikçi olarak işe giren İbrahim Yiğit, ilk günlerde merak dolayısıyla raflardaki tarihi kitapları incelemeye başladı

Haberler 28.04.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesinde güvenlikçi olarak çalan brahim Yiit, tarih kokan sayfalarn tutkunu oldu.

Tarihi Sur ilçesinde Ulu Cami Külliyesi giriinde misafirlerini karlayan Mesudiye Medresesi, ev sahipliini yapt yazma eser kütüphanesiyle zamanda yolculuun kaplarn aralyor.

Aralarnda bn-i Sinann bin yl önce yazd Urzucet Fit-Tbn da yer ald binlerce el yazma eserin yer ald kütüphane, okurlar için esiz bir hazineye ulama imkan sunuyor.

Bu kütüphanenin müdavimleri arasnda en dikkat çeken kiilerden biri ise tarihi medresenin güvenlik görevlisi brahim Yiit. e balad ilk günlerde merak dolaysyla raflardaki el yazma eserlerin tpk basmlarn incelemeye balayan Yiit, okuduklarndan çok etkilendi.

Ksa sürede merak tutkuya dönüen Yiit, zaman içerisinde kütüphanenin müdavimleri arasnda yer ald. Güvenlikçi Yiit, izin günlerinde zamannn büyük ksmn tarihi mekanda kitap okuyarak geçiriyor.

Kitap okumay yürek ii olarak nitelendiren Yiit, her ay maann bir ksmyla kitap alyor.

-Hem i yeri hem okul

brahim Yiit, kütüphanenin kendisi için hem i yeri hem de okul olduunu söyledi.

Yiit, kütüphanede çalmasnn kendisi için çok büyük bir ans olduunu dile getirerek, unlar kaydetti:

Mesai saatlerinin dnda dahi kütüphaneden ayrlmyorum. Buradaki eserleri okuyup, aratrabiliyorum. Erken gelip buradaki kitaplardan istifade ediyorum, mesai saati gelince görevime balyorum.

-Buras benim için bir liman

çalmaya baladnda ne kadar ansl bir insan olduunun farkna vardn, kitaplarla iç içe bir yerde i ba yaptn aktaran Yiit, kütüphanedeki Kad Beyzavinin Tevalihul Envar ile ehlistaninin El-minel vel Nihal eserlerinden çok etkilendiini söyledi.

- Okumak kalp iidir

Kitap okumann önemine deinen Yiit, unlar dile getirdi:

Her ay maamn bir ksmn kitap için ayryorum. Benim ihtiyaç listemin içerisinde her zaman kitap da yer almtr. Bo vakitlerde deil, kiinin feragat ederek kitaba vakit ayrmas gerektiini düünüyorum. Ben lise mezunuyum, üniversite okumadm. Okumak kalp iidir.

Ana Sayfaya Git