Kitap Okuma Alışkanlığı!

Günümüzde kitap okuma alışkanlığından uzaklaşıp yeni ilgi alanları nedeniyle ekranlarla iletişim kurmaya başlayan çocuklar ve gençlerin kitaplardan büsbütün uzaklaşmaması ve öğrenmeye devam etmesi için ailelerin yapması gerekenler önemli…

Haberler 09.10.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kitap okumak, insanln u ana kadar sahip olduu tüm kültürel birikime açk hale gelmek anlamna geldii için her ya aral adna oldukça faydal ve edinilmesi gereken bir alkanlk. Bilgi çanda bilgi sahibi olmadan hayat sürdürmek hiç kolay deil. Bu yüzden, kitap okumaya artk eskisinden çok daha ihtiyacmz var belki de. Özellikle günümüzde yetien örencilerin gerek eitim hayatlarn gerek sosyal hayatlarn biçimlendirebilmek için kitap okumaktan vazgeçmemeleri gerekiyor. Bunu gözden kaçrmamak gerek. küçük yalardaki çocuklarn yalnzca ekranlara yönlendirilmesi yerine kitaplarla da iç içe zaman geçirmesi gerekiyor. Ailelerin çocuklara kitap okumay sevdirmek için yapabilecekleri tükenmi deil. Günümüz teknolojisini kullanarak biraz da emek verince kitap okumaya ilgili bir çocuk yetitirmek oldukça kolaylayor.

Örnek olmak en önemlisi

çocuunuza kitap okumay sevdirebilmek için önce ona örnek olmalsnz. Anne ve babalarnn davranlarn örnek alarak büyüdüü için çocuklarn doru davranlara kanalize edilebilmesi aslnda oldukça kolaydr. çocuunuzun önünde, kendinize zaman ayrarak günde yarm saat kitap okumanz, ne yaptnz merak etmenize salayacak ve kitaplarn ilgi çekiciliini artracaktr.

Öte yandan evin farkl bölgelerine kitap yerletirmek de bir o kadar önemli. Salonun bir tarafnda dikkatini çekmeyen bir kitap varsa da dier tarafnda ilgisini çekecek bir kitapla illa ki karlayacaktr. Bu ayrca, ona örnek olmanz için evde kitap okuma isteinizi de artracak. çocuunuza kitap okumay öretirken bu iin herkes için faydal olduunu benimsemeniz yeterli.

Teknolojiden faydalann

Sesli kitap, günümüzde oldukça popülerleiyor. Popülerlemesiyle birlikte çeitliliin arttn da rahatlkla söyleyebiliriz. Müzik dinlemek dnda evde sesli kitap dinlemesini de salamak, bir yere oturup dakikalarca hareketsiz kalmadan ve sklmasna imkan vermeden yeni eyler örenmesini ve yeni eyler duymasn da beraberinde getirecektir. Dinledii eyin bir kitap olduunun farknda olacak ve eitim hayat için ilerde kendisine çok yardmc olacak olan kitap okuma alkanln kulaklaryla kazanacaktr.

Filmi çekilen kitaplar büyük bir ans

Filmi çekilmi olan kitaplar, kitap okuma deneyiminin kymetini çocuklarn gözünde büyük oranda artryor. Sinemada gördüü (ya da görebilecei) bir hayal dünyasnn detaylarn kitaplarda okumak, heyecann ve ilgisini perçinleyerek uzun okuma sürelerinin beraberinde gelmesini salayacak. Bunu kesinlikle gözden kaçrmamak gerek.

Ana Sayfaya Git