Kitap okuyana altın ödüller

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç "Yaklaşık 225 kitap dostuna altın hediye edeceğiz. 25 tam, 100 çeyrek, 100 yarım altın vereceğiz. Kayapınar'ın ne kadar kitap dostu olduğunu, kitap sevdiğini hep beraber gösterdik"

Haberler 13.11.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar Belediyesince, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde vatandalarn salnn korunmas, kitap okuma alkanlnn kazandrlmas amacyla balatlan Kayapnar Evde Okuyor Projesi kapsamnda en çok kitap okuyanlara altn hediye edildi.

Belediyenin hayata geçirdii, 9 bin 800 kiinin bavurduu projede en çok kitap okuyan 225 vatandaa ödülleri verilmeye baland.

Kayapnar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törende konuan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, pandemi sürecinin zor günlerinde Kayapnar Evde Okuyor ad ile balattklar kampanyaya youn bir katlm olduunu söyledi.

Kampanyaya katlan 9 bin 800 vatanda kitapla ödüllendirdiklerini ifade eden Koç, öyle konutu:

KTAP OKUYANLARA ALTIN

En çok kitap okuyan deerli kitapseverlere altn vereceimizi söylemitik. Yaklak 225 kitap dostuna altn hediye edeceiz. 25 tam, 100 çeyrek, 100 yarm altn vereceiz. Kayapnarn ne kadar kitap dostu olduunu, kitap sevdiini hep beraber gösterdik. Kayapnar Belediyesi olarak eitim dostu olduumuzu göstermi olduk.

Diyarbakr ve dünyada iz brakan ahsiyetlerin hayatlarndan kesitlerin yer ald resimli 70 bin kitab da okullara dattklarn aktaran Koç, Diyarbakrda iz brakanlar dedik ancak bunlar dünyada iz brakanlard. Ahmet Arif, Cahit Stk Taranc, El Cezeri, Sezai Karakoç, Ziya Gökalp gibi kentimizde iz brakan ahsiyetlerin 70 bin kitabn okullarmza dattk. Bu arada okuma faaliyetlerimizi gerçekletireceiz. Kampanyamza katlan tüm kitapseverlere ve okurlarmza teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Daha sonra en çok kitap okuduu belirlenen vatandalara hediyeleri verildi.

Ödül alan vatandalardan Merve Arzakç, kampanya sayesinde karantina döneminde kitap okuduunu, 19 kitap bitirdiini belirterek, bu sayede tam altn kazandn kaydetti.

Ana Sayfaya Git