Kitap okuyanlara ikramlar bedava

Van'ın Erciş ilçesinde iki yıl önce hizmete giren "Kitap Kahve" adlı kafede, kitap okuyanlara ikramlar ücretsiz sunuluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erciş Kaymakamlığı ve Evrensel Hafızlar Derneği'nin desteği ile oluşturulan kafe, bir yılda 25 bin kişiyi misafir etti.

Haberler 17.12.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Erci ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanl, Kaymakamlk ve Evrensel Hafzlar Derneinin destei ile oluturulan Kitap Kahve, kitap okuyanlara ücretsiz ikramlarda bulunuyor.

Kent merkezinde kitap okumay özendirmek amacyla 2 yl önce oluturulan ve içerisinde dinlenme bölümleri ile 5 bin kitabn bulunduu kafe, yediden yetmie herkese kitap okuma imkan sunuyor.

Kitap okuyanlara ücretsiz çay, kahve ve pasta ikram yaplan, satranç, mangala ile çeitli zeka gelitirici oyunlarn bulunduu ve aktivitelerin düzenlendii mekan, 2019 ylnda 25 bin kiiyi arlad.

Evrensel Hafzlar Dernei Erci ube Bakan Cafer ahan, yapt açklamada, iki yldr hizmet veren kafede 5 bin kitabn okuyucularla bulutuunu söyledi.

KTAP OKUYANLAR

Kafenin hafta boyunca her gün 08.00-19.00 saatleri arasnda hizmet verdiini belirten ahan, öyle konutu:

Bir yl içerisinde kitap kahvemizi 25 bin kii ziyaret etti. Hedefimiz önümüzdeki yl bu sayy 40 bine çkarmak. Buraya gelip ders çalan, kitap okuyan gençlerimize yönelik ücretsiz 2 günlük Karadeniz bölgesi gezisi de gerçekletirdik.

Üniversite örencisi Muhammet akir Akku da söz konusu uygulamadan çok memnun kaldklarn dile getirerek, Gürültülü kafelerde veya oyun salonlarnda zaman harcayacamza bu tür yerlere gelip geliimimize katkda bulunup geleceimiz için büyük admlar atabiliriz. diye konutu.

10 yandaki Elif Nur Ouz ise kafede kütüphanenin de bulunmasnn sevindirici olduunu dile getirerek, çalanlarn kendilerine yardmc olduklarn ve burada çeitli oyunlar oynadklarn anlatt.

Ana Sayfaya Git