Kitap Okuyarak Destek Verdiler

Fen Lisesi öğrencileri, son zamanlarda küçük çocuklara artan cinsel istismara dikkat çekmek için kampanya başlattı. Okulun futbol sahasında 450 öğrenciyle kitap okuyarak cinsel istismara dikkat çeken öğrenciler, bu tarz kampanyaların ülke geneline yayılmasını istedi.

Haberler 25.02.2018 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Örenciler Türkiye genelinde cinsel istismara tepkiler için kampanya balatlmasn istedi. Örenci Halenur Kayr Okulumuzda daha önceden de bir kitap okuma etkilii olmutu. Ama bu sefer yaptmz kitap okuma etkinliinde son zamanlarda gerçekleen cinsel istismar olaylarna bir farkllk oluturmaya çaltk. Yaplan etkinlikte daha çok son günlerde küçük kz ve erkek çocuklarna olan istismarlar için dikkat çekmek ve bunun yanlln vurgulamaya çaltk. Dier okullarda bu tarz çalmalar olursa Türkiye genelinde olursa güzel olacan düünüyorum dedi.

TOPLUMSAL SORUNU DLE GETRMEYE çALITIK

Hem kitap okurken hem de cinsel istismara hayr diyerek bu toplumsal sorunu dile getirmeye çaltklarn belirten Okul Müdürü Mehmet sen Özelikle Batman Valimiz Ahmet Denizin balatm olduu Batman her yerde okuyor kitap okuma kampanyasn balatrken Batman Fen Lisesi olarak bizde bu projeyi desteklemek amacyla birçok etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerden bir tanesi de bugün okulumuzda gerçekletirdiimiz 450 örenci ile beraber okulumuzun futbol sahasnda bir kitap okuma etkinliidir. Kitap okuma etkinlii gerçekletirirken de ayn zamanda toplumuzda toplumsal bir sorun olan çocuk istismara dikkat çekmek adna iki etkinliimizi bir arada yapma düüncesine girdik. Hem kitap okurken hem de cinsel istismara hayr diyerek bu toplumsal sorunu dile getirmeye çaltk diye konutu.

BU KONU BR DAHA GÜNDEMMZDE OLSUN STEMYORUZ

ngilizce öretmeni ve proje koordinatörü Emre Arslan ise bu konunun bir daha gündemlerine girmesini istemediini söyledi. Arslan, Etkinlii yapma amacmz bir deil bir kaç taneydi, çalmay yaparken örencilerimiz malumunuz ileri okumak, var olan uanda gündemi megul eden problemler deil. Batman son yllarda özelikle Batman Valisi Ahmet Denizin tevikleri ile çok önemli admlar gerçekletiriyor. Bunlardan en çok bizi ilgilendiren bir tanesi kitap okuma kampanyasyd. Batman her yerde okuyor kampanyasna bir destek sunmak istedik. Böyle bir etkinlik yaparken baka bir tema daha ekledik. Son günlerde ülke gündemi ve hepimizi megul eden ve ilgilendiren istismar vakalaryd. Bu konu bir daha gündemimizde olsun istemiyoruz. Bu konu bir istatistik veri de olsun istemiyoruz. Tamamen gündemimizden çkmasn istiyoruz. Örencilerimizle beraber böyle bir fikir bir tema belirleyip bu çalmay gerçekletirdik. çalmay yaparken istismar vakalarna hayr tepkisini gösterirken gerçekten örencilerimizin ve bütün arkadalarmzn duyarl bizi de bu noktada önemli i yapma konusunda tatmin etti dedi.

Örenci Gökçe Taan ise bu etkinliin son zamanlarda ülkede artan cinsel istismar olaylarna dur deme amaçl yaplan bir etkinlik olduunu söyledi. Tatan, Bu yaplan farkndaln bütün ülkeye yaylmasn istiyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git