Kitap satarak hara kazanıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 12 yaşındaki Ayetullah Yurt ve 11 yaşındaki İslam İçten, ucuzluk pazarından aldıkları kitapları satarak hem okul harçlıklarını çıkarıyor hem de ailelerine destek oluyor.

Haberler 08.04.2019 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortaokul örencisi Ayetullah Yurt ile slam çten, derslerinden arta kalan bo zamanlarnda çalarak ailelerine yardmc oluyor. Bazen kuru yemi ve simit satan iki arkada, bazen de ucuzluk pazarndan aldklar çocuk hikaye kitaplarn satarak harçlklarn çkaryor.

KTAP SATARAK GEçNYORLAR

12 yandaki Ayetullah Yurt, 7 kardei olduunu ve ailesinden kimsenin çalmadn söyledi. Caddelerde kitap satarak okul harçln çkardn ve ailesine destek olduunu belirten Ayetullah, Bazen kitap, bazen kuru yemi, bazen de simit satyorum. Eitimime devam ediyorum, derslerimden bota kalan zamanlarda çalyorum, sorumluluk alyorum. Ailemden kimse çalmyor, ben onlara yük olmak istemiyorum ve biraz da katkda bulunmak istiyorum. Bu nedenle de bo zamanlarmda çalyorum dedi.

slam çten ise, 5 karde olduklarn ve Ayetullah gibi bo zamanlarnda çaltn söyledi. Okul harçln çkarmak ve ailesine yük olmamak için çaltn anlatan slam, Ucuzluk pazarndan aldmz kitaplar caddelerde satyoruz. Kitap okumayan insan renksiz kalr. Sorumluluk alyoruz ve ailemize destek oluyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git