Kitap topluyorlar

Üniversiteli gençler ilkokul öğrencileri için kitap toplama etkinliği düzenledi.

Haberler 02.01.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesine bal Kydüzü Köyü lkokulu örencileri için, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafndan balatlan kitap toplama kampanyasna destek veren üniversite örencileri, canl müzik etkinlii düzenleyerek ilkokul örencileri için kitap toplad.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardma mektup göndererek kitap isteyen Kydüzü Köyü lkokulu örencileri için, BEÜ Sürekli Eitim Merkezi (BESEM) bünyesinde balatlan kitap toplama kampanyasna üniversite örencileri de destek verdi.

KTAP TOPLAMA

Tatvan ilçe merkezindeki Yaam Alveri Merkezi (AVM) önünde bir araya gelen üniversiteli gençler, gitar eliinde canl müzik yaparak kitap toplad. AVMnin duvarna, Bitlis Eren Üniversitesinin evlatlar, Bitlis için çalyor, Kitap demek, gelecek demek, Bir kitap, bir çocuk, bir gelecek, Siz yeter ki okuyun çocuklar, aabeyleriniz ablalarnz sizinle, Para deil, kitap ver, yazl afiler asan ve gitar çalarak ark okuyan üniversiteli gençler, vatandalardan kitap ba talebinde bulundu. Herkesin gitar sanat için konuturduunu ve kendilerinin ise gitar yardm için konuturduklarn ifade eden BEÜ Bankaclk ve Sigortaclk Bölümü 2. snf örencisi Enes Özel, Üniversitemiz tarafndan çocuklar için bir kampanya balatld. Balatlm olan kitap kampanyasna bizde yardm edebileceimizi düündük ve Ör. Gör. Esra Dursun hocamza dantk. Bu konuda çalmalar yaptk, arkadalarmzla görütük, afiler hazrladk ve burada çocuklara kitap toplamak için canl müzik yapyoruz. Herkes gitar sanat için konuturuyor, bizde gitar yardm için konuturduk. Sa olsun arkadalarmz yardmc oldu, kimse bizi yalnz brakmad, hepsine ayr ayr teekkür ediyorum dedi.

ÖRENCLERN STE

Kampanyaya destek olan örencilerden BEÜ Bankaclk ve Sigortaclk Bölümü 2. snf örencisi Merve Özkan ise, Örencilerimizi gelecee daha iyi yetitirmek için buradayz. Üniversitemizin kitap toplama kampanyasna destek olmak amacyla böyle bir düünce aklmza geldi ve Esra hocamza dantk, gerekli izinleri aldk, arkadalarmzla bir araya gelerek örenciler için kitap toplamak amacyla gitarlarmz burada konuturduk. Küçük çocuklarmza yardm için ve onlarn gelecei için buradayz, para istemiyoruz, kitap istiyoruz dedi.

Üniversite örencilerinin kitap toplama etkinliine vatandalar youn ilgi gösterdi. Gün boyunca devam eden canl müzik etkinlii araclyla toplanan kitaplarn kampanya kapsamnda köy okuluna ulatrlaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git