Kitapla buluştu!

Diyarbakır'ın merkez köylerindeki öğrenciler, kamyonetten dönüştürülen "gezici kütüphane" ile kitaba kavuşuyor.

Haberler 02.11.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Halk Kütüphanesi Müdürlüünce balatlan gezici kütüphane uygulamasyla Yeniehir, Balar, Sur ve Kayapnar köylerinde yaayan çocuklarn kitap ihtiyaçlar, kilometrelerce yol katedilerek gideriliyor.

Kamyonetten dönütürülen, kasasnda Size bilgi tayoruz yazl gezici kütüphaneyle çocuklara ödünç kitap datan görevliler, iki hafta sonra yeniden ziyaret ettikleri köylerde topladklar kitaplarn yerine yenilerini veriyor.

Krsalda kitap sknts çeken örenciler, gezici kütüphane ile okuyamadklar kitaplara ulaabilmenin mutluluunu yayor.

- Vatandan ayana kitap götürüyoruz

l Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Özbek, 18 köyde gezici kütüphane hizmeti verdiklerini söyledi.

Her hafta 9 köye kitap götürüldüünü anlatan Özbek, Gidilen her durakta 100ün üzerinde ödünç ve iade ilemi yaplyor. Haftada 2 bin kitab gezici kütüphane araclyla köylere ulatryoruz. Gezici kütüphanenin kitap koleksiyonunda, ya grubunu göz önüne alyoruz. Koleksiyonumuzun yüzde 80ini 6-15 ya, geriye kalann da yetikinlere yönelik kitaplar oluturuyor. dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlnn kütüphanelere sürekli kitap gönderdiine iaret eden Özbek, Halk kütüphanelerinin amac bilgiye ulamada eitlii salamaktr. Biz kitaba ulaamayan vatandan ayana kitap götürüyoruz. diye konutu.

Görevli Abdullah Akta, köydeki çocuklara kitap götürmenin ayr bir heyecan olduunu dile getirdi.

Akta, Bir çocuun 3 kitap alma hakk var. Bu, devletimizin köylerdeki örencilere yönelik bir hizmetidir. Yazn susam insanlar nasl suya kouyorsa, köylerdeki çocuklar da o ekilde gezici kütüphaneye kouyor. ifadelerini kulland.

- çocuklara büyük katk salad

DMER Yayta Ortaokulunda ngilizce Öretmen Dilan Arat, köy okullarnda okuma alkanl olup kitaba ulaamayan çok sayda örencinin bulunduunu söyledi.

Köylerdeki çocuklarn ehirde oturan akranlarna oranla kitaba ulamada dezavantajl olduunu vurgulayan Arat, öyle devam etti:

Gezici kütüphaneden önce örenciler kitap bulmakta zorluk yayordu. Okuma saatlerinde kitab olmayan örencimiz çoktu. Gezici kütüphaneyle artk bu sknt sona erdi. Bizim için çok büyük bir gelime. çünkü köy artlarnda çocuklarn okumaya ve eitilmeye ihtiyaçlar var. Gezici kütüphane çocuklarmza çok büyük katk salad.

- çocuklar çok mutlu

Örencilerden Esra Eser (13), daha önce okumak istedii kitaplar köyde bulamadn dile getirdi.

Sunulan hizmetten çok memnun olduunu belirten Eser, Artk daha önce ismini bilmediim kitaplar da okuyabiliyorum. diye konutu.

Musa Bay (12) ise maddi durumlarnn yetersizlii nedeniyle kitap alamadn anlatarak, Artk gezici kütüphane geldii için yüzlerce kitap arasndan 3ünü seçip okuyorum. Kitap okuduum zaman duygu ve düüncelerim geliiyor. Kelime daarcm daha fazla geliiyor. dedi.

Zeynep çitare (14) de gezici kütüphane hizmetinden çok mutlu olduklarn kaydetti.

ki haftada 3 kitap okuduunu vurgulayan çitare, Kitap okudukça hayal dünyamz geliiyor, kendimizi daha iyi hissediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git