Kitaplara ikinci hayat veriyor?

Siirt'te, Sosyal Çalışma Programları kapsamında İl Halk Kütüphanesi'nde çalışma imkanına kavuşan üniversiteli gençler, zamanla yıpranan kitapları, daha çok okuyucuya ulaşması için yenileyip arşivliyor.

Haberler 05.08.2019 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt l Halk Kütüphanesinde zamanla ypranan kitaplar, daha çok okuyucuya ulamas için üniversiteli gençlerin elinde yenileniyor.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn balatt, üniversite örencilerinin yaz döneminde istihdam edilmesine olanak salanan Sosyal çalma Programlarna gençler ilgi gösteriyor.

KUR i birliiyle, kültürel mirasn restorasyonu, korunmas ve tantlmas, kütüphanelerin bakm ve düzeni, kamu kurumlarnn kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarnda çalma imkan bulan gençler arasnda Siirt Üniversitesi (SÜ) örencileri de yer alyor.

Kentte program kapsamnda i hayatna hazrlanan 98 örenciden 20si, terör örgütü PKK mensuplarnca 6-7 Ekim 2014te yaklmas nedeniyle geçici binada hizmet veren Siirt l Halk Kütüphanesinde görev yapyor.

Ylda yaklak 100 bin okuyucunun ziyaret ettii kütüphaneye sabah saatlerinde gelen gençler, kendilerine ayrlan bölümde, zamanla ypranan kitaplar onarp yeniliyor ve arivliyor.

- Projenin son derece verimli olduuna tank olduk

KUR l Müdürü Ömer Aslan, kentteki 98 üniversite örencisinin program kapsamnda günlük 67 lira ücretle çeitli kurumlarda istihdam edildiini söyledi.

Kütüphanede görevlendirilen örencilerin de ypranm kitaplar yeniden kullanlabilir hale getirdiini anlatan Aslan, Örencilerimizin yapt iin niteliine bakldnda, kamu ileyii ve düzeni bakmndan hayata geçirilen bu projenin son derece verimli olduuna tank olduk. dedi.

l Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu da programn önemine deinerek, emei geçenlere teekkür etti.

Örencilerin titiz çalmasyla kitaplarn daha uzun yllar kullanlmasna imkan salandn vurgulayan Uslu, Kütüphanemizde kitaplarn ciltlenmesi ile ariv, kayt ilemleri yapan örencilerimiz hem çalarak para kazanyor hem kurumumuzun yükünü hafifletiyor. Bu proje örenciler arasnda sosyal sorumluluk bilincini oluturacak. diye konutu.

- Örenciler programdan memnun

SÜ Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu örencisi Adem Siper, program sayesinde mesleki niteliklerini gelitireceklerini söyledi.

Kütüphanede kitaplar ciltleyip ömürlerini uzatmaya çalyoruz. Severek yaptmz bu iten harçlk da kazanyoruz. diyen Siper, kitaplarla bir arada olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

SÜ Veteriner Fakültesi örencisi Berat Ate de program kapsamnda yaz tatilini daha iyi deerlendirme frsat yakaladklarn belirtti.

Hem para kazanp hem güzel bir ile uratklarn anlatan Ate, Kütüphanede istihdam edildik. Kendimizi kitaplarn arasnda iyi hissediyoruz. Kitap ciltliyor, günün bir bölümünü de kitap okuyarak geçiriyoruz. Projenin devam etmesini diliyorum. 3 ay boyunca harçlm KURdan çkaracam için mutluyum. ifadelerini kulland.

Salk Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda okuyan Cihan Ylmaz ise haftann 3 günü kütüphanede görev yaptklarn söyledi.

Bu çalma sayesinde kitaplardan daha fazla kiinin yararlanmasnn önünün açldna iaret eden Ylmaz, Program sayesinde yaz aynda bota kalmyor, para kazanyoruz. Buraya geldiimden beri kitaplar daha da severek okumaya baladm. Emei geçenlere teekkür ediyorum. eklinde konutu.

Ylmaz, programn devam etmesini, bundan daha fazla örencinin faydalanmasna imkan tannmasn beklediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git