Kızına verdiği sözü tuttu, üniversiteyi bitirdi

BİTLİS'in Tatvan ilçesinde yaşayan ve ilkokul mezunu olan Şazime Hancı (38), kızının sorduğu "Neden lise mezunu değilsin?" sorusu üzerine ortaokul, lise ve yüksekokul okudu. 3 çocuk annesi olan Hancı, kurduğu el sanatları atölyesinde kendi öğrencilerini yetiştiriyor.

Haberler 25.04.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Tatvan ilçesinde yaayan azime Hanc, gösterdii azim ile baar hikayesine imza att. 21 yanda evlenen ve ilkokul mezunu olan Hancnn hayat, 9 yl önce o dönemde ilkokul 1inci snfa giden kz layda Hancnn eve getirdii Aile Tantm Formuyla deiti. Hanc, formdaki eitim durumunu soran bölüme ilkokul mezunu yaznca, layda, Neden lise mezunu deilsin? Arkadalarm, anneleri için hep lise mezunu yazm. Sen de öyle yaz diyerek, tepki gösterdi.

Bu duruma üzülen ve u anda 15 yanda olan kzna okuyacana dair söz veren azime Hanc, O gün ortaokul ve liseyi dardan bitirmeye karar verip, kaydm yaptrdm. Okula baladktan sonra çok çaltm, mücadele ettim. Kredili sistem olduu için ortaokul ve liseyi be ylda bitirdim. Böylelikle kzma verdiim sözü tuttum dedi.

ÜNVERSTEY BTRD

En büyüü 17 yanda 3 çocuk annesi olan Hanc, liseden mezunu olduktan sonra üniversite okumaya karar verdi. Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu El Sanatlar Bölümünü kazand. 2 ylda mezun olan Hanc, Tatvanda elsanatlar atölyesi kurdu. imdi atölyesinde 30a yakn alanda el sanat eitimi veriyor. Zaman zaman Halk Eitim Merkezinin açt kurslarda usta öretici olarak görev alan Hanc, Atölyemde, memurlara, akademisyenlere, hakim ve savclara, doktorlara, ev kadnlarna, örencilere eitim veriyorum. Bu eitimler sayesinde 5 bine yakn örenci yetitirdim. Bu örencilerden 500ü istihdam edildi. Bunlar genellikle ev kadnlar oldu diye konutu.

Ana Sayfaya Git