Kızının öğrencisi oldu

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde ailesi tarafından maddi nedenlerle okutulmayan Birsen Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "okuma yazma" seferberliği sayesinde 52 yaşında "okullu" oldu

Haberler 01.04.2018 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde ailesinin maddi nedenlerle okutmad Birsen Yaar, öretmen olma hayalini gerçekletiren kznn 52 yanda örencisi oldu.

lçeye bal Gürbüz beldesinde ailelerinin çeitli gerekçelerle okutmad 250 kadn yllarca özlem duyduklar eitime Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan tarafndan balatlan Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasn seferberlii ile kavutu.

Baz kadnlarn kzlar ile bazlarnn da gelinleriyle geldii Gürbüz lkokulunda düzenlenen kursta okuma yazma örenen kadnlardan biri de 10 çocuk annesi Birsen Yaar.

çocukken hasret kald için gözya döktüü okula kavumann mutluluunu yaayan Yaar, öretmen olma hayalini gerçekletiren kz Fatmadan okuma yazma öreniyor.

Fatma öretmen, köyde annesi gibi okuma yazma bilmeyen kadnlarn okur-yazar olmas için çaba sarf ediyor.

- Okula giden çocuklarn arkasndan alyordum

Birsen Yaar, okuma yazma seferberlii kapsamnda okuma yazma örenecek olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Okuma yazma örenmenin kendisi gibi çok sayda kadnn hayali olduunu belirten Yaar, çocukluunun okula duyduu özlemle geçtiini anlatt.

Yaar, Okula giden çocuklarn arkasndan alyor, babama, Ben de önlük giymek istiyorum. Ben okuyup öretmen olmak istiyorum. diyordum ama bir türlü brakmad. imdi o günleri gerçekletiriyorum. dedi.

Okuma yazma bilmedii için hayatta çeitli zorluklarla karlatn ifade eden Yaar, telefonda arayan kiinin kim olduunu bilmediini, hastaneye gittiinde tabelalar okuyamadn aktard.

- Hayalim kzmla gerçekleti

çok zorluklar çektiini ancak eitimin ya olmadna iaret eden Yaar, öretmen olma hayalini kznn gerçekletirdiini dile getirdi.

Yaar, Hayalim kzmla gerçekleti. Kzmdan okuma yazma örenmek çok güzel bir duygu. Elimden tutup, bana anlatyor. Akam yanma oturup derslerime yardmc oluyor. Snfa ilk geldiimde utanyordum. imdi çok mutluyuz. Heyecanla okula geleceim an iple çekiyorum. Sabah kalkp ilerimi yapyorum. Ödevleri kontrol ediyorum. eklinde konutu.

- Cumhurbakanmza teekkür ediyorum

Kendilerine okuma yazma örenmeleri için verilen frsatn önemine deinen Yaar, Cumhurbakanmza bize bu imkan sunduu için teekkür ediyorum. diye konutu.

Fatma Yaar da bir yl önce köyünde öretmenlik yapmaya baladn söyledi.

çeitli zorluklarla karlamasna ramen ailesinin desteiyle öretmen olduunu dile getiren Yaar, okuduu köyde öretmenlik yapmann gururunu yaadn aktard.

- Anneme okuma yazma öretiyorum

Yaar, köyünde öretmenlik yapmak istemesinde kz çocuklarnn okumasna daha rahat katk sunma amacnn etken olduunu anlatarak, okuma yazma seferberlii kapsamnda düzenlenen kursa annesinin de kaydn yaptrdn belirtti.

Annesinin ksa sürede okuma yazmay gelitirdiini ifade eden Fatma Yaar, unlar kaydetti:

Akam eve gittiimizde ödevini yapyor. Bugüne kadar her eyi annemden örendim. imdi ben de anneme okuma yazma öretiyorum. çok duygulu bir ey. Bugüne kadar okuduum ve darda olduum için annemle ilgilenemedim. Ailede ilk okuyan kz benim. Güzel bir duygu. Kendimden sonrakilere örnek oluyorum. Cumhurbakanmz çok faydal bir kampanya balatt. Özellikle köydeki kadnlar için çok iyi oldu. nallah bu kampanyalarn devam gelir.

Ana Sayfaya Git