Kızları okula kazandırmak!

MARDİN'in Midyat ilçesinde, kaydoldukları okullara çeşitli nedenlerle devam edemediği belirlenen 188 kız çocuğunun okullara yeniden kazandırılması için seferberlik başlatıldı. Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, "Bölgemizde, kız çocuklarımızın okula gitmesiyle alakalı eğitimcilerimiz ve din görevlilerimizle ciddi atılım yapacağız" dedi.

Haberler 29.12.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyat Kaymakam Tekin, kaydedildikleri okullarda, çeitli nedenlerle devamszlk yapan ve eitimlerini yarda brakan 188 kz çocuunun eitime tekrar kazandrlmas amacyla okul müdürleri, muhtar ve din görevlileriyle toplant yapt. Midyat Kaymakamlnn öncülüünde, lçe Milli Eitim Müdürlüü ve lçe Müftülüü i birliiyle okula devam edemeyen 188 kz örenci olduu tespit edildi. Kaymakam Tekin bakanlnda yaplan toplantda, kz çocuklarnn okumas ve örenim hayatlarna devam etmesi için ailelerin ziyaret edilmesi, okula kaydedilen; ancak devam edemeyen çocuklarn okula gönderilmemesinin nedenlerinin aratrlmas ve buna çözüm üretilmesi kararlar alnd.

ALENN TEMELN OLUTURAN KIZ çOCUKLARIDIR

Kaymakam Tekin, toplantdaki konumasnda, bölgede kz çocuklarnn okula gönderilmemesinin üzücü olduunu söyledi. çocuklarn okullara yeniden kazandrlmas için mücadele ettiklerini belirten Tekin, öyle konutu:

Kim, bir çocuu kazandrr, elinden tutar, getirirse ben çok mutlu olurum. Yarn kolundan tutup, okula getirdiiniz çocuk, hiç tahmin etmediiniz yerde sizinle kol kola girecek ve Falanca zaman beni, annemi ve babam ikna edip, okula getirdin diyecek. Belki de o çocuun hayatn kurtarm olacaksnz. Bu bölgede kz çocuklarmzn okula gitmemesi, gönderilmemesi bizi ciddi manada üzüyor. 2017- 18 eitim öretim ylnda okula devam etmeyen 188 kz örencimiz var. Bunlar tekrar okullarna kavuturmann mücadelesini veriyoruz. Bölgemizde kz çocuklarmzn okula gitmesiyle alakal eitimcilerimiz ve din görevlilerimiz ile beraber ciddi bir atlm yapacaz. Toplumumuzda madur olan çocuklarmz ile alakal bize geri bildirimde bulunurlarsa biz, çok memnun oluruz. Ailenin temelini oluturan, aslnda kz çocuklardr. Bunlarn iyi bir eitim almas gerekiyor ki ailelerimiz ciddi, salam bir temel üzerine kurulsun. Onun için bu çocuklarmzn okumas, okutulmas bizim için mühimdir. Bu konuda biz, gerekli destei vermeye hazrz. Hzl bir ekilde adm atp, sonuç elde etmek zorundayz.

Ana Sayfaya Git