Kızların Okuması İçin Sahnedeler

Şırnaklı çocuklar "kızlar okusun" diye sahneye çıkıyor

Haberler 12.04.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesine bal Ortasu köyünde öretmen Ramazan Tekerin gayretleri sonucu kurulan tiyatro ekibi, kz çocuklarnn okula kazandrlmasna dikkati çekmek için sahneye çkyor.

Memleketi Denizliden Uluderedeki Ortasu lkokulu/Ortaokuluna 2 yl önce atanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öretmeni Teker, ortaokul yllarndan bu yana hayali olan tiyatro oyunculuunu örencileriyle gerçekletirmek istedi.

Ailevi nedenlerle yapamad tiyatro oyunculuunu örencilerine alayan Teker, 7. ve 8. snf örencilerinden 16 kiilik bir tiyatro ekibi kurdu.

Drama eitimi konusunda sertifikas bulunan Teker, derslerden arta kalan zamanlarda 8 ay boyunca örencilerine tiyatro eitimi verdi.

Tiyatro ekibinin hazrlad, krsal kesimde kz çocuklarnn okutulmas, erken yata evlendirilmemesi gibi konularda toplumsal mesaj içeren Asla, asla deme adl oyun, sahnelendii ilçe merkezi ve çevre köylerdeki okullarda ilgi gördü.

Aralarnda tiyatroyu televizyondan örenenlerin de bulunduu örenciler, yaadklar köyden seslerini sahneledikleri oyunlarla duyuracak olmann mutluluunu yayor.

Örencilerin sosyal medya hesaplarndan paylat oyunun gelen davet üzerine 27 Nisanda Bakent Üniversitesinde sahnelenmesi planlanyor.

- ÖRENCLERMZ GAYET BAARILI OLDU

16 örencisinin yazdklar iirlerden oluan Dünyann bütün çiçekleri adl kitab çkarmasna da öncülük ettiini anlatan Teker, unlar kaydetti:

Eer bir tiyatro oyunu sunacaksak buray anlatmam lazm dedim. Tiyatronun konusu zor artlarda yaayan bir ailenin kz çocuunu okutmamasn içeriyor. Maalesef Dou ve Güneydou bata olmak üzere krsal kesimde yaayan vatandalarmzdan hala kz çocuklarnn okumasna scak bakmayanlar var.

- ÖZ GÜVENLERNN GELECE KANISINDAYIZ

Uludere lçe Milli Eitim Müdürü erif Sevinç ise örencileri aktif eitim sürecine almak, okullar daha elenceli hale getirmek amacnda olduklarn ifade etti.

- SESMZ TÜM TÜRKYEYE DUYURMAK STYORUZ

Tiyatro ekibinde yer alan örencilerden 8. snf örencisi Samet Encü, köyde daha önce bulunmayan bir etkinlii gerçekletirmenin mutluluunu yaadn söyledi.

Encü, tiyatroyu sadece televizyonda gördüünü ifade ederek, öretmenlerinin tiyatroyu kendilerine sevdirdiini belirtti.

7. snf örencisi rem Encü de tiyatro sayesinde ufuklarnn gelitiini, ilerisi için oyunculuk hayali kurmaya baladn belirtti.

- Hep tiyatro oyuncusu olmak istedim

Öretmen Ramazan Teker, tiyatro aknn ortaokul yllarndan geldiini, örencilii döneminde tiyatro alannda çeitli roller aldn söyledi.

Hep tiyatro oyuncusu olmak istedim ama içimde ukde kald. ifadesini kullanan Teker, tiyatro hayalini ailevi nedenlerle gerçekletiremediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git