Kodlama eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen "Kod Adı 2023 Projesi" kapsamında Diyarbakır'da öğrencilere, öğrenciler, robotik kodlama eğitimi alıyor.

Haberler 10.06.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik Hizmetleri ve Spor Kayapnar lçe Müdürlüüne bal Gençlik Merkezinde bir araya gelen 100 örenciye, Kod Ad 2023 Projesi kapsamnda robotik kodlama eitimi veriliyor.

Kayapnar Gençlik Merkezinde kodlama eitimi veren Songül Tokman, teknoloji ve yazlmlar güçlü ülkelerin dünyay yönettiini söyledi.

çocuklara erken yalarda robotik kodlamay öretmenin her anlamda faydal olduunu anlatan Tokman, robotik kodlamann tüm okullarda da olmas gerektiini belirtti.

Buradaki baarlar dersteki baarlarn da arttryor

Teknolojinin çocuklara sevdirilmesi gerektiini aktaran Tokman, unlar dile getirdi:

Biz üniversitede bu tür bilgileri örenebiliyorduk. imdi çocuklar erken yata bunu örenebiliyorlar. Bu konuda çocuklar çok ansllar. Kodlama, matematik zekay gelitiriyor, problem çözme yeteceini gelitiriyor. Bu da onlar daha salkl bireyler hale getiriyor. Velilerin bu konulara özen göstermesini tavsiye ediyorum. çocuklar robotik kodlamay örendikçe azimleri artyor. Buradaki baarlar dersteki baarlarn da arttryor. Herkesi teknoloji bamllndan, teknoloji hakimiyetine davet ediyorum.

Kodlama eitimi alan örencilerden Emre Necat Erolu (13) da oyun kodlamasn örendiini, oyun tasarladn aktararak, ald eitimle hayallerinin de deitiini, ilerde teknolojiyi öretmek istediini dile getirdi.

Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum

Örencilerden Yakup Engin ise robotik kodlamann gelecekle ilgili ufkunu genilettiini ifade ederek, ilerleyen yllarda teknolojinin daha çok gelieceini, bu konuda kendisini eitmek istediini anlatt.

Bu kursa balamadan önce öretmen olmay hayal ediyordum. imdi bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Bu kurs sayesinde sosyal çevremiz geliiyor. diyen Engin, daha önce robotik kodlama eitiminin üniversitede verildiini artk küçük yalarda örenebildiklerini ifade etti.

Kayapnar Gençlik Merkezi Müdürü namullah Önal, amaçlarnn örencilerin teknolojiye baml olmasndan ziyade, üretmeleri ve teknolojiye hakim olmalarn salamak olduunu belirtti.

Milli ve yerli kodlama beceresini vermek amacyla çalma yaptklarn bildiren Önal, Gençlik ve Spor Bakanlnn salad imkanlarla gençlere hizmet götürmeye çaltklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git