Kompleks Kütüphane!

Merkez Kayapınar Belediyesi tarafından 1 milyon kitap kapasiteli kütüphane kompleksi kuruluyor. Üç bölümden oluşacak komplekste, çocuk ve oyuncak kütüphanesine Prof. Dr. Aziz Sancar, genç kütüphanesine ise Prof. Dr. Fuat Sezgin'in ismi verilecek.

Haberler 05.10.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesinin yürüttüü proje kapsamnda Türkiyenin en büyük kütüphanesi Diyarbakrda kurulacak. 10 bin metrekare kapal alana sahip olacak olan kütüphanede 1 milyon kitap bulunacak. Kütüphanenin inaatnda incelemelerde bulunan Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, çocuklarn daha iyi bir gelecee hazrlanabilmesi için böylesi bir kütüphaneyi kentte kazandracaklarn ifade etti.

Dr. Balc, Burada, Diyarbakrn en görkemli, en güzel caddelerinden, halk arasnda 75 Yol olarak adlandrlan cadde üzerinde Türkiyenin en görkemli çocuk, oyuncak ve genç kütüphanelerinden birini yapyoruz. Bunu neden yapyoruz, bizim belediyemizin slogan insana, eitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata ve fakire dost belediye. Biz insana çok kymet veriyoruz. Geleceimizi ekillendirecek olan, yarnlarmz, umutlarmz olan çocuklarmz çok seviyoruz. Onlarn daha iyi bir gelecee hazrlanabilmesi, bilgiyle, bilimle daha çok kaynaabilmeleri, daha güzel kütüphanelere sahip olabilmeleri için böyle bir kütüphane yapyoruz diye konutu.

DYARBAKIRIN MMARSNE UYGUN NA EDLYOR

Kaymakam Dr. Balc, kütüphanenin Türkiyenin en iyi kütüphanelerinden biri olacan belirterek, öyle konutu:

Sadece bir bina yapmyoruz, bir sanat eseri yapyoruz. Mimar, mühendis ve ilgililerle görüüp, kafa yorduk. Bu kütüphaneyi, Diyarbakrn mimarisine uygun olarak yapyoruz. Özellikle Sur mimarisinden esinlenerek, klasik ve modern mimarinin birleimi tarznda gerçekletiriyoruz. ehir kültürüne uygun bir kütüphane olacak. Sadece Diyarbakra deil, bölgeye hitap edecek çok harika bir kütüphaneyi, hatta onun ötesinde bir sanat eserini, kültür merkezini Diyarbakra kazandryoruz. nallah 4-5 ay içerisinde bitireceiz.

AZZ SANCAR VE FUAT SEZGN SM VERLECEK

Ailelerin de çocuklaryla birlikte kütüphaneden yararlanabileceini anlatan Balc, öyle devam etti:

Kütüphane Genel Müdürlüü ile görütük. htiyaç listesi belirlendi. Aileler, çocuklaryla beraber gelip ders çalacaklar odalardan, öretmenlerin çocuklaryla beraber snfa gelip ders çalacaklar odalara kadar, müzik odalar dizayn edildi. Buray sadece bir kütüphane olarak görmüyoruz. Bu bir sanat eseridir. 1 milyon kitap yerletirmeyi hedefliyoruz. Ama sadece kitap brakmak deil, kitap sevgisini de alamamz lazm. çocuklar kitapla buluturmamz lazm. Kitap sevgisini, kitap akn onlara tattrmamz lazm. Kütüphanelere isimleri de belirledik. çocuk ve oyun kütüphanesine, milletimizin yüz ak, milletimizi gururlandran, ayn zamanda bölgemizin çocuu Prof. Dr. Aziz Sancarn adn vereceiz. Genç kütüphanesine de slam bilim ve medeniyetini bir dönem dünyaya yön veren, bilim tarihiyle ilgili karanlkta kalm noktalar aydnlatan Prof. Dr. Fuat Sezginin ismi verilecek diye konutu.

Geçen yl göreve balayan Dr. Ozan Balc, 8 anaokulu, 22 ilkokul, 15 ortaokul ve 9 lisede 3 milyon 500 bin TLnin harcand, 500 bin kitabn yer ald 52 Z Kütüphaneyi (Zenginletirilmi) ilçeye kazandrd.

Ana Sayfaya Git