Koronavirüsle mücadelede okullara OSGB desteği

Koronavirüs salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana, yetkisini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan alan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinin kurmuş olduğu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri İşletmecileri Derneği'nin Başkanı Cengiz İmeci, OSGB lerden hizmet alan işletmelerde vaka sayısının az olduğunu belirterek, okulların hijyen açısından güvenli hale gelmesi için çalışmalarını hızlandırdıklarını anlattı.

Haberler 21.08.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgnn Türkiyede görülmeye balad ilk günlerde konaklama tesisi, cafe-restaurant, berber, kuaför, alveri merkezi ve birçok iletmenin faaliyetine ara verdiini söyleyen OSGBDER Bakan Cengiz meci, çalmalarn OSGBlerin rehberliinde yeniden baladn belirtti. yerlerinde alnan önlemlere deinen Cengiz meci, OSGB firmalarnn görevlendirmi olduu Güvenlii Uzmanlar, yeri Hekimleri ve Dier Salk Personeli, koronavirüs ile mücadelede i yerlerinde coronavirüs ile ilgili bilinçlendirme eitimleri, hijyen kurallarnn yerlemesi, koronavirüs risk analizinin yaplmas, acil durum planlarnn pandemi göz önünde bulundurularak revize edilmesi, ksacas yeni normale geçi sürecinde en büyük destekçileri olmaktadr diye konutu.

GÜVENL OKUL BELGELERN HIZLI EKLDE ALMAYA BALADILAR

Ortak Salk ve Güvenlik Birimlerinden hizmet alan i yerlerinde vaka saylarnn daha az olduunu anlatan Cengiz meci, okullarda da hijyen önlemlerini almay hedeflediklerini anlatt. meci, Vaka saysnda yaanan art nedeni ile okullarn açl 21 Eylüle ertelendi. Eitim kurumlarnn koronavirüs ile ilgili gerekli hijyen artlarn salamalar ve güvenli hale gelmesi için gerekli olan düzenlemeleri yapmadan açlmas mümkün deildir. Bu düzenlemelerin yaplabilmesi için özel ve kamuya ait eitim kurumlarnda Güvenlii Uzman ve yeri Hekimi görevlendirilmesinin zaman kaybetmeden balamas gerekmektedir. Birçok kamu ve özel eitim kurumu OSGBlerin yapm olduu rehberlik ve danmanlk çalmalar ile TSE standartlarnda güvenli okul belgelerini daha hzl ekilde almaya balad ifadelerini kulland.

PANDEM SÜRECNDE OSGB LERE TALEP ARTTI

Koronavirüs salgn sürecinde hastala yakalanma korkusu yaayanlarn poliklinik servislerine bavuru saysnda ciddi bir azal olduunu da hatrlatan meci, unlar söyledi:

Buna paralel olarak Ortak Salk ve Güvenlik Birimleri ile anlama yapan i yeri saysnda art oldu. Sonbahar döneminin gribal rahatszlklarn art gösterdii bir dönem olmas ve hastanelere gitmekten çekinen çalanlar için OSGBler çözüm olmaktadr. Hastanelere gitmekten endie duyan iverenler ve çalanlar OSGB bünyesinde yer alan yeri hekimlerine muayene olabildikleri gibi e-reçete sayesinde hastaneye gitmeden eczanelerden ilaçlarn rahatlkla alabiliyorlar. Toplu çallan i yerlerinde grip asnn yaplmas bu süreçte önem arzetmektedir. yeri hekimleri ciddi rahatszl olan ileri tetkik yaplmasna ihtiyaç duyulan hastalar hastanelere yönlendirmektedir. Böylece hastanede ki gereksiz younluklar önlenmi ve bula riski en aza indirilmi olmaktadr. Yani bu dönemde OSGB lerin rolü ve önemi daha net anlalmtr. OSGBDER olarak tehlike snf ne olursa olsun henüz Ortak Salk ve Güvenlik Birimleri ile anlama yapmam i yerlerinin kendi ve çalan sal için i yerlerine en yakn Ortak Salk ve Güvenlik Birimi ile görüerek anlama yapmalarn tavsiye ediyoruz.

Ana Sayfaya Git