Kovid-19 salgını online eğitime ilgiyi artırdı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sınıf ortamındaki eğitimlerin ertelenmesi, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) uzaktan eğitim çalışmalarına da katkı sağlamayı amaçlayan online eğitimlere ilgiyi artırdı. Bu süreçte online eğitim veren ve içeriklerini ücretsiz açan internet sitelerinin kullanıcı ve ziyaretçi sayısındaki artışlar dikkati çekti.

Haberler 13.04.2020 - 13:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salgnn yaylmasnn engellenmesi amacyla alnan önlemler i yapma modellerinde deiiklie neden olurken eitim alannda da yenilikleri getirdi. Snf ortamndaki eitim ve kurslara ara verilerek uzaktan eitime geçildi. Bu süreçte online eitim veren baz internet siteleri içeriklerini ücretsiz hizmete açarken sitelerin kullanc ve ziyaretçi saylarndaki artlar dikkati çekti.

- Kullanclar sitede ortalama 22 dakika vakit geçirdi

Biliim Garaj Kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir, AA muhabirine yapt deerlendirmede, Türkiyede 150 bini akn çocua ulaan online eitim platformunun, sosyal sorumluluk kapsamnda vazgeçme.org adyla tüm eitimlerini 3 hafta önce ücretsiz olarak çocuklara ve gençlere açtn anmsatt.

Özdemir, vazgecme.org internet sitesini 3 hafta içinde 39 bin kiinin ziyaret ettiini söyledi.

Sitenin 8 bin 500 tekil kaytl kullancya ulatn, çocuklarn evde kald sürece devam edecek online platformun 20 bin kullancya ulamasn beklediklerini aktaran Özdemir, platforma en youn giriin perembe ve cuma öleden sonra olduunu ifade etti. Özdemir, sitede kullanclarn ortalama 22 dakika vakit geçirdikleri bilgisini verdi.

- lgi ortalama 2,5 katna çkt

Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal da uzaktan eitimin balamasyla akademinin internet sitesinin Türkiyede gördüü ilginin baz günlerde 4, ortalama olarak ise 2,5 katna çktn söyledi.

Derslerin ayn zamanda MEB ile i birlii neticesinde Eitim Biliim A (EBA) üzerinden de örenci ve öretmenlere ulatn belirten Köksal, söz konusu artn EBA haricinde web sitesindeki art ifade ettiini bildirdi.

Köksal, kar amac gütmeden örgün eitime ve MEBin uzaktan eitim çalmalarna katk salamay amaçladklarn dile getirerek, örenci, öretmen ve velilere ücretsiz destek alabilecekleri bir kaynak sunduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git