Köy Çocukları Anneler Günü Şenliğine Hazırlanıyor

Diyarbakır'da 2 derslikli Güvercinlik İlkokulunda okuyan öğrenciler, Anneler Günü dolaysıyla düzenlenecekleri şenliğe okul bahçesinde hazırlanıyor.

Haberler 03.05.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesine bal krsal Güvercinlik Mahallesinde bulunan iki derslikli Güvercinlik lkokulunda okuyan örencilerde, 5 Maysta Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde Anneler Günü dolaysyla düzenlenecekleri enliin heyecan yaanyor.

enlik için okulun bahçesinde provalarn yapan örenciler, enlikte gösteri sunacak, anne sevgisinin konu edindii tiyatro oyununu sahneleyecek.

ki yldr okulda öretmenlik yapan ve örencileri gösteri için hazrlayan Ramazan Alphan, çocuklarla sadece ders yapmann dnda sosyal projelere katlmalarn da saladklarn söyledi.

Anneler Günü etkinliinde gösteri yapmalar için yaklak 6 aydr çocuklarla çalma yürüttüklerini kaydeden Alphan, eitimin sadece Türkçe ve matematikten ibaret olmadn, örencilere kültür ve sanata ilikin de eitim verdiini belirtti.

Örencilerin hangi alanda yetenei varsa onu ortaya çkarmaya çaltklarn dile getiren Alphan, öyle konutu:

Anneler Günü için 12 örenci tiyatro ve 18 örenciyle de ponpon gösterisi yapacaz. Anne müthi bir kutsalla sahiptir. Aslnda her gün Anneler Günüdür. Annelerimizi krmamal ve üzmemeliyiz. çocuklara bunu alamaya çalyoruz.

Anneler Günü enliine Hazrlanyor

enlik hazrln okul bahçesinde yaptklarn anlatan Alphan, enliin 5 Maysta Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapacaklarn bildirdi.

Tiyatro oyunu provalarndan sonra velilerden çok güzel dönüler aldklarn ifade eden Alphan, öyle konutu:

çocuklarn daha farkl annelerine yaklatklarn görmüler. Yardm, sayg ve sevgi anlamnda provalarn çocuklara katks oldu. Amacmz buydu ve buna ulatmz için çok mutluyuz. Provalardan sonra örencilerin artk annelerini üzmediini gördük. Bu bilince sahip olduklarn gördüümüz için çok mutluyuz.

Örencilerden Elif Adgüzel ise tiyatro provalarnda çok elendiklerini aktararak, bu oyun sayesinde annesine verdii deerin daha da arttn söyledi.

Örencilerden Amine Adgüzel de, ilk kez tiyatro oyununda yer aldn, bunun mutluluunu yaadn aktararak, tiyatro oyununun ardndan çok sevdii annesine çiçek vereceini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git