Köy çocuklarının orkestrasına uluslararası festivalden davet

Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerle kurulan 40 kişilik orkestra, İstanbul'da düzenlenecek Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne davet edildi.

Haberler 25.04.2017 - 07:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal Hamurpet Ortaokuluna 3 yl önce atanan zmirli Müzik Öretmeni Asl Tanrkulu, tahta, leen, bidonlarla müzik yapmaya çalan yetenekli örencilerle bir ritm grubu kurdu.

Daha önce hiç enstrümanlar olmayan örencilerin müzie ilgilerini arttrmak amacyla sosyal medya üzerinden kampanya balatan Tanrkulu, duyarl vatandalarn gönderdii müzik aletleriyle köy okulunda bir müzik snf oluturdu.

Tanrkulunun çabasyla kurulan orkestrada, balama, mandolin, keman, gitar, flüt, piyano gibi enstrümanlar çalan örenciler, seslendirdikleri Türkçe, Kürtçe ve ngilizce arklarla da köylerde ve ilçe merkezinde vatandalara konser vermeye balad.

Öretmenlerinin desteiyle baladklar müzik sayesinde hayata baklar deien örenciler, imdi de 20 Maysta stanbulda yaplacak Sansev stanbul Uluslararas çoksesli Korolar Festivaline katlmaya hazrlanyor.

- Festivale katlabilmek için hayrseverlerden destek bekliyoruz

Hamurpet Ortaokulu Müzik Öretmeni Asl Tanrkulu, çocuklarn çok yetenekli ve baarl olduunu vurgulayarak, Konserlerimiz sosyal medyada yaynlandktan sonra orkestramz, Sansev stanbul Uluslararas çoksesli Korolar Festivaline davet edildi. Kaynak bulamadmz için u anda festivale katlm salayamyoruz. diye konutu.

Tanrkulu, örencilerin festivale katlarak yeteneklerini sergilemek ve stanbulu görmek istediklerini belirterek, bu konuda hayrseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

- Akademik baarlar geliti

klim koullar nedeniyle zor bir corafyada yaadklarn belirten Tanrkulu, ilçe merkezini bile görmeyen baz örencilerin stanbula gitmek için sabrszlandn aktard.

Orkestradaki örencilerin akademik baarlarnda da yükseli gözlemlediklerini dile getiren Tanrkulu, öyle dedi:

Bu orkestraya girdikten sonra hem ders anlamnda çok iyi oldular hem de birbirleriyle daha iyi kenetlendiler. Müzik sayesinde örencilerin birbirlerine olan ballklar artt ve yardmlamay örendiler. Onlara müzii sevdirdiimi düünüyorum. Örenciler enstrümanlar zaman zaman evlerine götürüyor. Okuldan çktklarnda bir yandan koyunlarna bakyorlar bir yandan da saz ve keman çalyorlar.

- stanbuldaki festivalde yeteneimizi göstermek istiyoruz

Örencilerden Özcan Tarhan ise yaptklar müzik sayesinde arkadalaryla daha iyi iliki kurduklarn anlatarak, Hafta sonlar koyunlara bakarken balama çalyorum. Arkadalarm da beni yalnz brakmyor, hep birlikte çalyoruz. Balamam yanmdan hiç ayrmyorum. stanbuldaki festivale katlmay çok istiyoruz. Bunun için sürekli çalyoruz. stanbula gitmek bizim için büyük bir hayal. ifadelerini kulland.

Cam kemik hastas Samet Yolcu da hastal nedeniyle dier arkadalar gibi futbol ve basketbol oynayamadn ifade ederek, müzik sayesinde duygularn daha iyi ifade edebildiini söyledi.

Orkestrada çald mandolinin hayatnn bir parças olduunu vurgulayan Yolcu, Asl Hocann sayesinde bu mandoline kavutum. Önceden içime çok kapanktm. Asl Hocann sayesinde müzie baladm. imdi daha mutluyum, arkadalarmla ilikim de daha iyi. stanbuldaki festivalde müzik yaparak yeteneimizi göstermek istiyoruz. dedi.

Örencilerden Sibel çelik ise stanbuldaki festivale katlarak kendilerini gelitirmek istediklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git