Köy köy dolaşarak okulları onarıyorlar

Muş Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan 4 kişilik "Mobil Onarım Ekibi", bugüne kadar 250 köy okulunun bakım ve onarımını gerçekleştirdi.

Haberler 18.09.2019 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Milli Eitim Müdürlüü bünyesinde oluturulan 4 kiilik Mobil Onarm Ekibi, köy okullarnn bakm ve onarmn gerçekletiriyor.

Vali lker Gündüzözün talimatyla, l Milli Eitim Müdürlüünce kurulan ve elektrikçi, tesisatç, mobilyac ile kaynakçdan oluan Mobil Onarm Ekibi köyleri dolaarak okullarn ihtiyaçlarn belirledikten sonra bakm ve onarmn yapyor.

Yaklak 2,5 ay önce oluturulan ekip, imdiye kadar 250 okulun ihtiyaçlarn giderdi.

- Ekibin mesai kavram yok

Milli Eitim Müdürü Emin Engin, yapt açklamada, ekibe, okullarn ihtiyacna göre kaynak ve malzeme destei saladklarn söyledi.

limizdeki 711 okulun büyük bir ksm köy okulu olduundan bakm ve tamir için il merkezinden usta götürmemiz çok zor oluyor. Basit bir i için bu kadar mesafeyi gidip gelmekte zorluk yayorlar. Bu sorunu çözmek için mobil ekip oluturduk. diyen Engin, Ekibimiz köy köy dolaarak okullarn ihtiyaçlarn gidermek için çalyor. Ekibin mesai kavram yok. Okullar dolaarak eksiklikleri gideriyorlar. Sra, kaynak, merdiven, korkuluk, kap kollar, bozuk kaplar, su tesisat, okul çats ve elektrik gibi tüm ileri yapyorlar. ifadelerini kulland.

Engin, bugüne kadar yaklak 3,5 milyon lira tasarruf elde ettiklerini belirterek, ekibin yl sonuna kadar okullarn bu alandaki ihtiyaçlarn karlayacaklarn söyledi.

l merkezine 48 kilometre uzaklktaki Yukaryongal köyündeki okulun bakm ve onarmn yapan ekibin sorumlusu Orhan Aras da günde ortalama 3-4 köye gittiklerini kaydederek, Hedefimiz çocuklarmzn daha iyi koullarda eitim almalar için tüm okullarmzn eksikliklerini tamamlamaktr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git