Köy okullarında teknoloji eğitimi

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM ve Bilim Merkezi görevlileri, dijital geleceğe kırsalda eğitim gören öğrencilerin de hazırlanmasına imkan sağlamak amacıyla haftada iki kez köy okullarına teknoloji minibüsü ulaştırıyor.

Haberler 23.12.2021 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - anlurfada bir grup öretmen, teknoloji minibüsüyle gittikleri ücra köylerde eitim gören örencilerin robotik kodlama ve yapay zekayla tanmasna imkan salyor.

anlurfa l Milli Eitim Müdürlüü STEM ve Bilim Merkezi görevlileri, dijital gelecee krsalda eitim gören örencilerin de hazrlanmasna imkan sunup frsat eitlii salamak amacyla bir teknoloji minibüsü hazrlad.

Merkez görevlileri tarafndan gelitirilen Göbeklitepe Kodlama Kiti, yapay zeka robotlar, bilgisayar, 3D kalem, 3D yazc, eitim ve STEM kitleri, zoom iletiim ve etkinlik araçlaryla köy okuluna giden minibüs, örencileri dijital dünyayla buluturuyor.

Haftada iki kez farkl ilçe ve köylerdeki örencilerle buluan minibüsün urad okullarda örenciler bayram havas yayor.

Büyük bir ilgi ve zevkle katlmn olduu etkinliklerde köylerdeki örencilerin de teknoloji farkndal artrlyor.

Merkez görevlileri, yetenekli bulduu örencilerle iletiime geçerek bilim ve teknoloji yarmalarna da yönlendirilmesine de araclk ediyor.

- 50 köye ulald

Merkez görevlilerinden Abdurrahim Sargn, AA muhabirine, örencilere teknoloji götürmek için anlurfa Valilii ile yürüttükleri ibirlii projesi kapsamnda bir teknoloji minibüsü hazrladklarn söyledi.

Teknolojiye ulam biraz daha zor olan köylerdeki örencileri daha çok tercih ettiklerini vurgulayan Sargn, öyle devam etti:

birlikçilerimizin desteiyle hareket eden bir STEMBÜS aracmzla en ücra köylerimize kadar teknolojiyi götürüyoruz. Amacmz teknolojik farkndalk oluturmaktr. Teknoloji okur yazarln artrarak örencilerimize bu alanda katk sunmak onlardan gelecek çalmalar ve onlarn yapaca ileri desteklemek istiyoruz. Ulusal ve uluslararas yarmalara katlmalarnn önünü açmak istiyoruz. STEMBÜS aracmzla haftada en az iki köye giderek örencilerimizle birlikte oluyor örencilerimizle beraber etkinlikler gerçekletiriyoruz. Örencilerimize yaptmz küçük oyuncaklar da hediye ederek onlarn gönlünü alyoruz. u ana kadar 50 köye gittik bini akn örenciye ulam olduk. Ulatmz örenci saysn hzla sene sonuna kadar artrmak istiyoruz. Öretmenlerimize de uygulamal ve çevrim içi eitimlerle de bu teknoloji faaliyetlerini de aktaryoruz. Okullara teknoloji çalmalarn daha fazla entegre etmek istiyoruz.

anlurfa STEM Koordinatörü Halil brahim çetin de çalmalar kapsamnda Eitimde Yapay Zeka Etkinlik Kitaplarn da okullara ücretsiz gönderdiklerini söyledi.

Merkez olarak Göbeklitepe kodlama kitini kendilerinin gelitirdiini vurgulayan çetin, kit sayesinde ilkokul düzeyinden üniversite düzeyine kadar her yatan örencinin robotik kodlamay çok daha rahat örenebilmelerine imkan saladklarn dile getirdi.

- Öretmen ve örencilerden teekkür

Teknoloji minibüsünden faydalanan öretmen ve örenciler de kendilerine sunulan imkanlardan duyduklar memnuniyeti dile getirerek, merkez görevlilerine teekkür etti.

Öretmenlerden Hülya Bozkurt, teknoloji etkinliinde örencilerinin çok elendiini ifade ederek, Bize bu imkanlar salayanlara teekkür ediyoruz. Örencilerimiz çok elendi. çocuklarmz elendii için ben de çok mutlu oldum. diye konutu.

Örencilerden Seda çelik, Bugün çok güzel bir gün geçti. STEM okulumuza geldi. Zeka oyunlar oynadk, uçak yaptk. Farkl oyunlar oynadk. çok mutlu oldum. dedi.

Örenci Baran Yldz ise ilk defa robotlarla oyun oynadn belirterek, çok beendiini söyledi. (AA)

Ana Sayfaya Git