Köy okulu öğretmenlerinin kış telaşı

Muş'un köylerinde görev yapan öğretmenler, öğrencilerinin üşümemesi için sınıfta soba kurarak okullarını kışa hazırlıyor.

Haberler 25.10.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örencilerin kn daha rahat ortamda eitim görmesi için hummal çalma balatan öretmenler, görev yaptklar okulun snflarn ve kaplarn boyad.

Okula odun kömür tayp soba da kuran öretmenler, gösterdikleri fedakarlkla hem mesleklerinin üzerlerine yükledii sorumluluu yerine getiriyor hem de örencilerinin ve köylülerin gönlünde taht kuruyor.

Burdurdan gelerek merkeze bal Gündodu köyünde görev yapan snf öretmenlerinden erife Yürek, AA muhabirine, Muun ilk görev yeri olduunu söyledi.

Köylerinde hava erken souduu için okulda sobalar kurduklarn anlatan Yürek, Örencilerimizin hasta olmamas için sobamz temizleyerek yakmaya baladk. Köy okulunda çalmak gerçekten güzel. Bize baz yararlar oldu. Örencilerle daha içli dlyz. Onlar daha iyi tanyabiliyoruz. Zamanmzn çounu örencilerle geçiriyoruz. Soba yakmak, okulu temizlemek, her ey örencilerimiz için. Köyde öretmen olmak gerçekten çok güzel. dedi.

- Soba yakmay burada örendim

Köye 2 yl önce atanan Mersinli Gülçin Ünsal da örencilerinin iyi eitim alabilmesi için her türlü fedakarla hazr olduklarn belirterek, Bu yl havalar erken souduu için çocuklar üümesin diye sobamz yakmaya baladk. Okulumuzu ka hazrlyoruz, mutluyuz. Örencilerin yüzünü güldürebiliyorsak bu da bizim öretmenlik mesleinin gereklerinden. diye konutu.

Her türlü zor artlara örenciler için katlandklarn dile getiren Ünsal, Onlarn geleceinde parmak izimiz bulunsun istiyoruz. Verdiimiz emekler deer bulsun diye burada çalyoruz. Mua atandktan sonra yeni eyler gördüm. Soba yakmay burada örendim. çetin k artlaryla baa çkmay örendim. Klar çok zor geçiyor. lk defa geçen yl 2 metre kar gördüm. ifadelerini kulland.

- Hayatmda ilk kez frça kullandm

Varto ilçesi Aa Hacbey köyünde görev yapan Adanal Songül Buyruk ile Giresunlu Büra eyma Kayata da k hazrlklar kapsamnda snf ve kaplar boyayarak, cam ve dolaplar sildi.

Buyruk, örencilerin daha iyi ortamda eitim görmesi için ellerinden gelen çabay gösterdiklerini bildirdi.

Okula yeni kitaplar da getirdiklerini belirten Buyruk, öyle devam etti:

Öretmen arkadamla snfmz daha temiz hale getirdik. Köy öretmenlii bakldnda zor görünebilir. Kentteki öretmenler köylere gelmek istemeyebilir. Dardan görünen profil o ekilde. çine girdikten sonra elini kalbine koyup çalyorsun. Buradaki çocuklarn bize çok daha fazla ihtiyac olduunu görüyoruz. Köyde çalma koullar ve çocuklarn kalbine dokunmak, onlara yardmc olmak, bir harf öretebilmek, merkezdeki görevle kyaslanamaz. lk defa burada soba yakacam. lk defa boya yaptm ve frça tuttum. Her öretmen köy okulundaki bu tad alabilmek için buralara gelip bu çocuklarla oturmal ve i yapabilmeli.

Snf öretmeni Kayata ise daha önce bu kadar soukla hiç karlamadn söyledi.

Örencilerin bu souktan etkilenmemesi için gerekli hazrlklar yaptklarn, snflarn boyayarak daha temiz ortam saladklarn anlatan Kayata, unlar kaydetti:

Köy öretmenlii nedir bilmiyordum. Her yl örencilerimiz için elimizden geleni yapyoruz. Ka hazrlk için okulumuzu boyuyoruz. Snflarmz temizledik. Sadece öretmenlik yapmyoruz, temizlik ve bakm ilerinden de sorumluyuz. Meslein zor yanlar dnda gerçekten duygusal açdan ödüllendirici yönleri de var. Bir örencinin gelip, bize sarlp Seni çok seviyorum öretmenim demesi bile bütün günün yorgunluunu alyor.

Ana Sayfaya Git