Köy okulunda eğitim coşkusu

Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ Kırkkoyun İlk ve Ortaokulu’nda yeni eğitim öğretim yılı, şenlik havasında başladı. Okul müdür ve öğretmenleri, yeni dönemin ilk gününde öğrencileri palyaço ve müzikle karşıladı.

Haberler 10.09.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni eitim öretim yl heyecanla balarken, Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan Karacada lk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Dalbudak ile okullun öretmenleri farkndalk oluturmak için 2019-2020 eitim öretim yllna enlik havasnda balad. Okullun müdürü ve öretmenleri yaklak 10 köy ve mezradan gelen örencilerine okullarn süsleyip palyaço, müzik ve kurabiyeler hazrlayarak eitimin ilk gününü enlik havasna çevirdi. Okullun kapsnda bekleyen örenciler, kapnn açlmasyla birlikte heyecanla öretmenlerine koarak kucaklat. Öretmenler örencileriyle kucaklatktan sonra müzik eliinde dans edip, palyaço gösterisiyle keyifli anlar yaatarak yeni eitim öretim ylna balad.

BU HEYECANLA BALAYIP, BU HEYECANLA DA NALLAH YILSONUNU GETRMEY PLANLIYORUZ

Karacada Krkkoyun lk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Dalbudak, okullarnn Karacada eteklerinde krsal bölgede tamal eitim yapan bir okul olduunu söyledi. Yaklak 10 köy ve mezradan örencilerinin tamal eitimle geldiini kaydeden Dalbudak, Bizler istedik ki, bu yl bir farkndalk oluturalm, örencilerimizi bir heyecanla karlayalm. çocuklarmzn okula olan hasretlerini öretmenlerimizle o hasreti kucaklaarak buluturalm. Öretmen arkadalar bir enlik havasnda çocuklarmz karlama karar aldlar. Bizlerde onlarn bu kararyla birlikte bu etkinlii yapmaya karar verdik. 2019-2020 eitim öretim ylnn tüm ülkemize öncelikle, daha sonra bizim çocuklarmza hayrl uurlu olmasn ve baarlarla geçmesini diliyoruz. Bu amaçla bizler çocuklarmz geleceini daha nasl güzel imar edebiliriz diye projeler yapmaya devam edeceiz. Bu heyecanla balayp, bu heyecanla da inallah ylsonunu getirmeyi planlyoruz. çocuklarmzn krsal alanda sosyal kültürel faaliyetlerden yoksul olmas bizlerin bu heyecann durdurmuyor. Bizler her zaman çocuklarmzla birlikte o heyecan tamaya ve baarya komaya devam edeceiz. Bu noktada öretmenlerimizin de desteini her zaman alyoruz. Ben öretmen arkadalarma da teekkür ediyorum bu ilgilerinden ötürü. Bizler çocuklarmz seviyoruz. Onlar için varz. çünkü onlar bizim ülkemizin gelecei ve teminatdr dedi.

K AY STANBULDA KALDIM ÖRENCLERM çOK ÖZLEDM

Okulun öretmenlerinden Mine Genç, stanbuldan örencileri için buraya geldiini kaydetti. Genç, ki ay stanbulda kaldm ve örencilerimi çok özledim. Öncelikle ben 2109-2020 eitim öretim ylnn hepimiz için hayrl olmasn diliyorum. Bütün ülkemiz için ve Diyarbakr için, Balar için ve okulumuz için hayrl olsun. Ben çok mutluyum, zaten çok özlemitim hepsini. Gelirken de sabah baya heyecanlydm. Gayet de güzel geçti, istediimiz oldu çok ükür. O yüzden çok mutluyum diye konutu.

7nci snf örencisi 12 yandaki Zine Yüzel, okulun açlmasn heyecanla beklediini söyledi. Yüzel, Okulun açlmasna çok sevindim, öretmenlerimizin böyle bir sürpriz yapmalarndan dolay onlara teekkür ediyorum. Biran önce okulun açlmasn istiyordum, birde böyle bir sürprizle karlanca daha çok mutlu oldum eklinde konutu.

Daha sonra örenciler, müzik eliinde dans edip, palyaçoyla elendikten sonra snflarna geçti.

Ana Sayfaya Git