Köy okulunu Kolej yaptı!

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan ve bakımsızlıktan harabeye dönen TYSD Atatürk İlkokulu, müdür ve öğretmenlerin sayesinde onarıldı.

Haberler 26.12.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Eil ilçesi Bahiler köyünde bulunan ve bakmszlktan harabeye dönen okul, müdür ile öretmenler tarafndan onarld. Sponsor bulup örencilerin giysilerini de karlayan öretmenler, köy halknn takdirini toplad.

Eil ilçesi Bahiler köyünde bulunan TYSD Atatürk lkokulunda görev yapan 12 öretmen, örencilerinin daha iyi ortamda eitim görebilmesi için bakmsz olan okulu restore etmeye karar verdi. Kollar svayan fedakar öretmenler, öncelikle okulun etrafn duvarlarla örüp badana ilemini gerçekletirdi. Okuldaki çalmalarn bitiren öretmenler, daha sonra çevre düzenlemesine geçti. Okulun bahçesinde çevre düzenlemesi yapan öretmenler, bahçede oyun alan da hazrlad. Yaptklar çalmalarla okulu koleje bürüyen öretmenler, son olarak sponsor bularak örencilerin giysilerini de temin etti.

Okulumuz tam bir kolej havasnda

TYSD Atatürk lkokulu Müdürü Resul Üstünta, eitim anlamnda ilçenin en iyi okullarndan birine sahip olduklarn söyledi. Okulun fiziki artlarn düzelttikleri için çocuklarn devamszlk oranlarnn dütüünü belirten Üstünta, Velilerin okula bak açs deiti. Örenciler okula daha çok ve severek gelmeye balad. En son bir kolejden yardm almaya baladk. Kolej örencileri geldi. Kolej örencilerinin üstündeki üniformalar bizim örencilerin çok houna gitti. Baktk ki örenciler çok sevdiler, sponsor bulduk. Öretmenlerimizde sa olsun bu konuda okul müdürlüüme çok destek verdiler. Bir sponsor bulduk ve 166 örencimize üniforma ayarladk, okulumuz tam bir kolej havasnda. Okul bahçemiz toprakt. Biz o zemini ilçe kaymakammz sayesinde düzelttik, okul duvarn yaptrdk. Parkeyi yapmakla kalmadk, dedik ki bu parkeye birde oyun alan lazm, onu da yaptk dedi.

çocuklarmzn eksikliklerini gidermeye çalyoruz

Öretmenleri toplayp kendi aralarnda çizimler oluturduklarn ifade eden Üstünta, konumasna öyle devam etti:

Boya temin ettik, öretmenlerimiz topladk. Kendi aramzda çizimler oluturduk ve beendiimiz çizimleri hep birlikte okul bahçesinde uyguladk. uan teneffüse çktmzda çocuklar çok mutlu. Kavga yok, dövü yok, itime kalkma yok. Örenciler her biri bir oyun alannda oynuyorlar. Nöbetçi öretmenlerimizin de ii kolaylat. Okul bahçemizde aaç yok denecek kadar azd. Daha önceki okul müdürlerimizle iletiime geçtiimizde, Biz aaç diktik ama aaçlar kalmyor. Küçük olduu için ya hayvan giriyor. Ya da ite çocuklar kryor denildi. Biz onunda önüne geçtik. Etrafn duvarla ördürdük yine ilçe kaymakammz sayesinde. Ondan sonra tel örgü getirdik. Kendi KUR personelimizle birlikte telimizi çektik. Büyükehir Belediyesinden 100e yakn aaç getirdik. Bu aaçlarn hepsini bahçemizde toprakla buluturduk. Baharda çok güzel bir bahçe olacak. Bizde bu bahçede çocuklarla kitap okuyacaz. Yeri gelince satranç oynayacaz. çok güzel etkinlikler planlyoruz. Biz çocuklarn eksikliklerini gidermeye çalyoruz. Sonuçta hepsi bizim çocuumuz. Kendi çocuumuza baktmz gibi bakyoruz.

Ana Sayfaya Git