Köy okulunu modern eğitim yuvası yaptı

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Çardaklı köyündeki Kanikevan İlkokuluna 5 ay önce atanan sınıf öğretmeni Yasemin Öztürk, görev yaptığı okulu baştan sona yeniledi.

Haberler 23.11.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2015 ylnda Gazi Üniversitesi Snf Öretmenlii Bölümünden mezun olan Öztürk, 2 yl ücretli öretmenlik yapt.

çankrdan 5 ay önce Hani ilçesine bal çardakl köyündeki Kanikevan lkokuluna atanan Öztürk, örencilerinin daha iyi artlarda eitim öretim görmesi için harekete geçti.

Öztürk, okulun fotoraflarn çekerek, Köy Okullar Yardm Projesi kapsamnda maddi destek alabilmek için sosyal medya üzerinden bavuru yapt.

Hayrseverlerin bu çarya büyük ilgi göstermesiyle ksa sürede 31 bin lira para topland.

Toplanan yardm, Hani Kaymakaml ve lçe Milli Eitim Müdürlüünün de destekleriyle okulun kap, pencere ve fayanslar yenilendi, boya ve çevre düzenlemesi yapld.

Yenileme çalmalarna da bizzat katlan Öztürkün bu giriimi sayesinde okul modern bir eitim yuvasna dönütü.

çOCUKLAR VE KÖYLÜLER çOK MUTLU

Öztürk, atand okulda daha iyi bir eitim verebilmek adna neler yaplabileceini düündüünü belirterek, okulu yenilemek için balatt giriimin büyük destek gördüünü söyledi.

Hayrseverlerin desteiyle 31 bin lira yardm toplandn, bu yardm sayesinde okulun batan sona yenilendiini dile getiren Öztürk, Eitim ve öretim hem benim hem de çocuklarm açsndan daha güzel bir ortamda devam edecek. çocuklarn kalbine dokunmadan önce okul için bir eyler yapmamz gerekiyordu. Öretmenliin eitim ve öretim vermekten daha çok ey olduunu gösterebildiysem ne mutlu bana. eklinde konutu.

çocuklar ve köylüler çok mutlu. Yaptklarm için ben de mutluyum ve huzurluyum. diyen Öztürk, bu bölgede görev yapmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Öztürk, Douda halkn ne kadar yardmsever olduunu, öretmene deer verdiini anladm. Bu süreçte köy halknn da bana destei çok oldu. Okulumuzun yenilenmesi gereken tek çats kald. ifadelerini kulland.

OKULUMUZ ARTIK çOK GÜZEL

Okulu ziyaret eden örenciler, gördükleri yenilik karsnda büyük mutluluk yaad.

Örenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda verilen arann ardndan yüz yüze eitim baladnda yenilenen okullarnda eitim öretim görecek olmann heyecann yayor.

Örencilerden Raile Aslan, okullarnn daha önce eski olduunu, yenilenmesi gerektiini söyledi.

Yasemin öretmen geldikten sonra okulu batan sona yeniledi. Snfmzda kitaplk yapld, yerlere fayans döendi, duvarlar boyand, pencereler deitirildi. ifadelerini kullanan Aslan, bunun hem kendisini hem de arkadalarn mutlu ettiini anlatt.

Aslan, Okulumuz artk çok güzel. Yeni okulumuzda çok mutluyuz. dedi.

Yusuf Eren Sibal ise okullarnn öretmenleri geldikten sonra yenilendiini belirtti.

Sibal, okulun imdiki halini çok sevdiklerini, derslere daha mutlu bir ekilde gireceklerini aktard.

BR KOLEJ HAVASI KAZANMI DURUMDA

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir de öretmen Yasemin Öztürkün çabalar sonucu okulun çok güzel bir görünüm kazandn belirtti.

Tekdemir, Artk buras bir köy ilkokulunun çok ötesinde bir kolej havas kazanm durumda. görüünü dile getirdi.

Öztürkün ilçeye yeni atanmasna ramen okuldaki eksikleri görüp, daha güzel bir ortamda örencilerine eitim vermek için gayreti ve çabasyla hayrseverlere ulatn kaydeden Tekdemir, öyle konutu:

Amac çocuklarna çok güzel bir eitim ortam oluturmakt ve bunu da baard. Bunu duyar duymaz okula geldik ve öretmenimizi tebrik etmek istedik. çok güzel bir eser ortaya koymu. çocuklar da bu durumdan çok memnun. Bu deerli çabasndan dolay kendisine teekkür ederiz.

Ana Sayfaya Git