Köyde Palyaço

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Bismil Belediyesince oluşturulan palyaço ekibi, köy okullarında yaptıkları gösterilerle çocukları hem eğlendiriyor hem de arkadaşlık, yardımseverlik, merhamet gibi manevi değerleri aşılıyor

Haberler 20.05.2018 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediye Bakan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç öncülüünde bir taraftan ilçenin yllardr süregelen sorunlarnn çözüme kavuturulmas amacyla çalmalar yaplrken, bir taraftan da toplumun tüm kesimlerinin yaamlarna dokunacak projeler yürütülüyor.

Bu kapsamda Gülenç, sosyal yaam olanaklarndan ehirdeki çocuklar kadar faydalanamayan köy çocuklarn elendirmek, yüzlerini güldürmek için palyaçolardan oluan bir ekip kurdurdu.

Tüm masraflarn belediye tarafndan karland organizasyon kapsamnda lçe Milli Eitim Müdürlüünün de desteiyle palyaçolar hafta içi her gün belediyeye ait araçlarla köyleri ziyaret ederek, örencilerle buluuyor.

Palyaçolar yaptklar gösterilerle örencileri hem elendiriyor hem de çocuklara arkadalk, dostluk, yardmseverlik, yalan söylememe, insanlara faydal olma ve merhamet gibi manevi deerleri alyor.

- Hedef, 130 okulda 15 bin çocua ulamak

Gülenç, ilçede vatandalarn özlemle bekledii hizmetlere yönelik admlar attklarn, görevlendirildii günden bu yana hz kesmeden çaltklarn söyledi.

Sosyal belediyecilik çerçevesinde özellikle gençlere, çocuklara ve örencilere büyük önem verdiklerini belirten Gülenç, bu dorultuda ilçeye bal hemen hemen tüm köylerdeki okullarda örencileri palyaçolarn olduu bir programla tantrmann mutluluunu yaadklarn dile getirdi.

Köy okullarnda okuyan, hiç tiyatro izlememi, palyaço görmemi örencilerle böyle bir etkinlikle bir araya geldiklerini anlatan Gülenç, Hedefimiz ilçeye bal 130 okulda eitim gören çocuklara ulamak. 15 bin kadar örencimizin bu etkinlikten faydalanmas için çalmalarmz devam ediyor. dedi.

Fiziki koullar uygun olmayan okullardaki örencileri de tama yoluyla uygun köylere getirerek bu gösterileri izlemelerini saladklarn belirten Gülenç, hem ilçede hem de köylerde çalmalarnn sürdüünü söyledi.

Gülenç, çocuklarn etkinlik sayesinde iyi vakit geçirdiklerini, ayn zamanda bu çocuklara manevi deerlerin aktarldn ifade etti.

- Okulun olduu her yere tiyatroyu götüreceiz

lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, daha önce köydeki çocuklarn etkinlikler için ilçe merkezine tandn ancak bu organizasyon sayesinde ilçe merkezine gelme imkan olmayan çocuklarn okuduu okullara bu gösteriyi belediyenin destekleriyle götürdüklerini belirtti.

Bu etkinlikle tüm köy okullarndaki çocuklara ulamay hedeflediklerini dile getiren Ak, Okulumuzun ve çocuklarmzn olduu her yere tiyatroyu götüreceiz. diye konutu.

- çocuklar bu etkinliklerle mutlu oluyor

Güngeçti lköretim Okulunda matematik öretmeni olarak görev yapan Dicle Karaku, köy okullarnda bu tür aktivitelerin daha fazla olmas gerektiini söyledi.

Okullarnda ilk kez böyle bir etkinlik gerçekletirildiini ifade eden Karaku, palyaçolar gören örencilerin çok mutlu olduunu vurgulad. Karaku, çocuklar bu tür etkinlikler sayesinde çok mutlu oluyor. Hem aileleri hem de kendileri mutlu oluyorlar. Diyarbakrn en ücra köylerinde bu tür etkinliklerin olmasn hepimiz istiyoruz. dedi.

- çocuklarla gülüyor, eleniyor, oyunlar oynuyoruz

Palyaço ekibinde yer alan Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi 2. snf örencisi Serhat Osman Nazr, ayn zamanda Öncü çocuk ve Gösteri Tiyatro Sanatlar ekibinde de görev aldn söyledi.

Nazr, belediye bünyesinde köy okullarnda okuyan ve hiç tiyatro izlememi örencilere oyunlar sergilediklerini belirterek, çocuklarla gülüyoruz, eleniyoruz, oyunlar oynuyoruz. Oyunlardan sonra yarmalar yapyoruz. Biz aslnda çocuklarn televizyonda gördüü yapay bir palyaçoluk deneyimini burada canl olarak onlara yanstyoruz. ifadelerini kulland.

çocuklar bizleri görünce iç dünyalarndaki renkleri ve heyecan d dünyaya yanstm oluyorlar. diyen Nazr, bu projeyi hayata geçiren Bismil Belediyesine teekkür etti.

Palyaço gösterisiyle doyasya elenen örencilerden Resul Giden de etkinlii düzenleyen ve katk sunanlara teekkür etti. Giden, Palyaçolar görünce çok heyecanlandm. Okulumuzda bu etkinliin olmas bizi mutlu etti. diye konutu.

Ana Sayfaya Git