Köyde piyano!

Çınar ilçesinde görev yapan müzik öğretmenleri Aylin Tanrıverdi ve Mert Sarıgül, hayata geçirdikleri proje ile köyde açık alanda çocuklara piyano ve gitar eğitimi ile mini konser veriyor.

Haberler 25.11.2019 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde görev yapan iki müzik öretmeni, hazrladklar projeyle köy çocuklarna açk alanda müzik eitimi veriyor.

çnardaki Beykonat 80. Yl Ortaokulunda görevli müzik öretmeni Aylin Tanrverdi ve Aakonak Oratokulunda görev yapan müzik öretmeni Mert Sargül, Köy çocuklar Hayalleriyle Bulusunlar adl proje hazrlad.

lçe Milli Eitim Müdürlüünün de katksyla hayata geçirilen projede, köy çocuklarn hayallerini süsleyen enstrümanlarla buluturmak isteyen iki öretmen yola koyuldu.

lk durak olarak Bepnar köyünü seçen öretmenler, açk alanda köy çocuklarna piyano ve gitar eitimi verdi, mini konser sundu.

lk kez gördükleri enstrümanlara dokunmann heyecann yaayan çocuklarn mutluluu ise görülmeye deerdi.

Öretmenlerin eitim verdii örenciler daha sonra hep birlikte türküler seslendirdi.

- çocuklarn gözlerindeki lt beni mutlu etti

Aylin Tanrverdi, atanmadan önce hayalinin köy çocuklarna piyano çalmay öretmek olduunu söyledi.

Bu hayalini gerçekletirmenin mutluluunu yaadn ifade eden Tanrverdi, köye gelirken büyük heyecan yaadklarn belirtti.

Aylin Tanrverdi, tüm tatillerde bu projeyi uygulamak, köy çocuklaryla bulumak istediklerini dile getirerek, çocuklarn piyanoyu gördüünde, tularna bastnda gözlerindeki lt beni çok mutlu etti. Bir taraftan ku sesleri, bir taraftan aaçlar, son derece doal bir ortam. Bu doal ortamda örencilere piyanoyu gösterirken büyük keyif aldm. dedi.

- çocuklar ilk kez enstrümanla tant

Mert Sargül de köydeki çocuklara büyük bir sürpriz yapmak için geldiklerini söyledi.

Projenin tüm ülkede yaygnlamasn istediklerini dile getiren Sargül, televizyonda gördükleri enstrümana dokunmann çocuklar için heyecan verici olduunu belirtti.

Mert Sargül, çocuklarn kendi zeka alanlarn kefetmelerini istiyorum. Bunun için de elimizden geleni yapyoruz. çocuklar ilk kez enstrümanla tant, hayallerindeki enstrümana dokunma ansn yakalad. Projeyi bir yla yaymak istiyoruz. diye konutu.

Amaçlarnn örencileri bir enstrümanla tantrp, müzii sevdirmek olduunu anlatan Sargül, çocuklarn yaadklar ortamda bu eitimi almasnn önemine deindi.

Bugün onlar temel enstrümanlarla tantryoruz. Yarn nelerle karlaacaklar, biz de merak ediyoruz. diyen Mert Sargül, köyde açk alanda çocuklarla bir araya gelmenin mutluluk verici olduunu aktard.

- Hayatmda böyle mutluluk görmedim

çocuklardan Zafer Süer, çok mutlu olduunu, ilk defa piyano tuuna bastn ve heyecanlandn dile getirdi.

Köyde daha önce böyle bir etkinlik yaplmadn anlatan Süer, Hayatmda böyle mutluluk görmedim. ifadesini kulland.

Güne Topfal ise ilk kez köyde piyano ve gitar gördüünü belirtti.

Televizyonlarda gördüü enstrümanlara dokunmann heyecan verici olduunu dile getiren Topfal, Heyecandan elim, ayam titriyor. çok mutluyum. Projenin devam etmesini istiyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git