Köyde şenlik

Müze bünyesindeki çeşitli atölyeleri köylere kadar taşıma projesi kapsamında merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı Arpatepe Köyü'ndeki 400 çocuk, 4 gün süren 'Bahar Şenliği'nde uçurtma uçurdu, sikke ve kök boya baskısı yaptı.

Haberler 29.05.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim merkezi ilevi gören Mardin Müzesindeki birbirinden farkl atölyelere gelen çocuklara ebrudan, ipli kuklalara kadar birbirinden farkç birçok alanda eitim verilirken, köylerdeki çocuklara yönelik de çalmalar younlatrld. Müze eitimcileri Arpatepe Köyünde açtklar uçurtma atölyesinde köy çocuklarna kendi uçurtma yapmay öretti. 4 gün süren enlikte çocuklar yaptklar uçurtmalar uçurarak ortaya renkli görüntülerin çkmasn salad. enlik kapsamnda müze görevlileri köydeki yaklak 400 çocua büyük bir çekiçle vurarak oluturulan sikkelerin bastsn ve kök boya basks yapt.

Köyde çocuklarn yüzünü boyan Mardin Müzesi personeli çocuklara balon datt. çocuklar hazrladklar uçurtmalar ile köye hakim bir tepede uçurtma uçurdu. Baz aileler çocuklar ile birlikte etkinliklere katld. Bunun yan sra köyde çocuklar ip atlama, çuval yar ve halat çekme oyunlar oynad.

BR çOCUK GÜLERSE, DÜNYA GÜLER

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoan, çocuklara yönelik çalmalarn Bir çocuk gülerse dünya güler sloganyla sürdürdüklerini söyledi. Erdoan, Müzemizde faaliyet gösteren tüm atölyelerimizi köy çocuklarmzn ayana götürüyoruz. Arpatepe köyümüzde 400 çocuumuzun hayalini gerçekletirdik. 2014 ylndan bu yana 70 bine yakn çocuumuz müzemize gelerek burada eitimlerimizden faydaland. Yl boyunca açk olan eitim atölyelerimizde çocuklarmz geleneksel çocuk oyunlar ile eitirken ayn zamanda hem elendiriyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git