Köylerde ana sınıfı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde bir şubede 5 çocuk için ana sınıflarının açılmasına yönelik yeni düzenleme yaptıklarını bildirdi.

Haberler 08.12.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, köy ve benzeri yerleim yerlerinde bir ubede 5 çocuk için ana snflarnn açlmasna yönelik yeni düzenleme yaptklarn bildirdi.

KÖYLERE ANASINIFI

Milli Eitim Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, okul öncesi eitimde frsat eitliini ve okul öncesi eitimin yaygnlatrlmasn öncelikli hedefleri arasna alan Bakanlk, salgn sürecine ilikin güncel gelimeler dorultusunda nüfusun az ve dank olduu yerleim yerlerinde, okul öncesinde eitim-öretim sürecinin kesintisiz devam edebilmesi için bir ubede bulunmas gereken en az örenci saysn yeniden belirledi.

5 ÖRENC VAR SE

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer imzasyla illere gönderilen yazda, Kovid-19 salgn sürecinde okul öncesi eitimde frsat eitliini salamak için nüfusu az ve dank olan köy ve benzeri yerleim yerlerinde ana snf açlabilmesi için gerekli olan örenci saysnn 10dan 5e düürüldüü kaydedildi. Böylece bu bölgelerde, en az 5 çocuk bulunmas halinde bir grup oluturularak ana snf açlabilecek.

UBATTA HAZIRLANIR?

Açklamada görülerine yer verilen Milli Eitim Bakan Özer, okul öncesinden özel eitime, ilk ve ortaöretimden yüksekörenime kadar eitimin her kademesinde önemli yatrmlar yapldn, böylelikle toplumun her kesiminin tüm kademelerde eitime eriiminin artrldn belirtti.

40 bin yeni ana snf hedefi kapsamnda, ikinci döneme 5 bin ana snf yapmnn yetitirilmesini planladklarn aktaran Özer, unlar kaydetti:

5 BN ANA SINIFI HEDEFTE

Yaklak bir ayda, ülke genelinde 4 bin 3 yeni ana snfn açtk. Bu ana snflarnda 79 bin çocuumuz eitim almaya balad. Böylece 5 ya grubunda yaklak yüzde 78 olan okullama orann, yaklak yüzde 84e çkardk. Ksa sürede geldiimiz bu nokta, hedefimizi güncellememiz gerektiine iaret etti. Yeni hedef olarak ubat ayna kadar 10 bin yeni ana snfn hazr hale getirmeyi planlyoruz.

ETME RAHAT ULAMAK

Yaptmz yeni düzenleme ile köy ve benzeri yerleim yerlerindeki örencilerin okul öncesi eitime eriimini kolaylatrmak için önemli bir adm daha attk. Artk köylerde ana snf açlmas için 10 çocuk bulunmas art aranmayacak. 5 çocuk için ana snflar açlabilecek. Ana snf ve anaokulu saysn artrarak, tüm çocuklarmzn okul öncesinde eitime rahatça ulaabilmesi en büyük önceliimiz. Bu dorultuda çalmalarmz aralksz devam ediyor.

Ana Sayfaya Git