Köylere teknoloji sınıfları

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'nin hayata geçirdikleri "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulacak.

Haberler 21.04.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yarn Kodlayanlar projesi kapsamnda krsalda kurulacak teknoloji snflar, Milli Eitim Bakanl (MEB) YETEK Genel Müdürü Anl Ylmaz, Türkiye Vodafone Vakf Bakan Hasan Süel ve Habitat Dernei Yönetim Kurulu Bakan Sezai Hazrn katmyla düzenlenen çevrim içi basn toplantsnda tantld.

TEKNOLOJ SINIFLARI

Toplantda aktarlan bilgilere göre, Türkiye Vodafone Vakf ve Habitat Dernei tarafndan dijital gelecee hazr nesiller yetitirilmesi hedefiyle hayata geçirilen Yarn Kodlayanlar projesinde eitimde frsat eitlii salamak üzere yeni bir adm atld. Beinci ylna giren projede, krsal bölgelerdeki örencilerin teknolojiye eriimini artrmak amacyla 30 köy okulunda tam donanml teknoloji snflar kurulacak.

Projeksiyon cihaz, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazc, eitim ve STEM kitleri, Zoom iletiim ve etkinlik araçlarnn yer alaca snflarda örencilere kodlama bata olmak üzere çeitli teknoloji eitimleri verilecek. Köy okullarnda kurulacak teknoloji snflar ayn zamanda EBA Destek Noktalar olarak kullanlabilecek. Ayrca, ailelere yönelik özel bulumalar ve eitimler düzenlenerek, ebeveynlere 21. yüzyl yetkinlikleri, dijital dünyada yararlanabilecekleri kaynaklar ve dikkat etmeleri gereken önemli konular aktarlacak.

Ana Sayfaya Git