Koyun otlatırken kitap okuyan Kader'e ödül

Siirt'te koyunları otlattığı sırada kitap okuma anları MOBESE kameralarınca kaydedilen 15 yaşındaki Kader Özer, "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında İstanbul ve Çanakkale gezisiyle ödüllendirildi.

Haberler 03.04.2018 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte koyun otlatrken kitap okuma anlar MOBESE kameralarnca kaydedilen 15 yandaki Kader Özer, l Emniyet Müdürlüü tarafndan stanbul ve çanakkale gezisiyle ödüllendirildi.

Siirtte, biri down sendromlu 10 kardei bulunan 14 Eylül Anadolu Lisesi birinci snf örencisi Özerin Afetevleri Mahallesindeki bo bir arazide koyun otlatt srada kitap okuyuu, l Emniyet Müdürlüüne ait Kent Güvenlii Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarna yansd.

Olayn iletilmesi üzerine durumdan haberdar olan l Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kzlay, Özeri çileri Bakanlnca hayata geçirilen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamnda stanbul ve çanakkeleyi gezecek örenci grubuna dahil etti.

- ehitlii ziyaret etmek çok güzel

Özer, koyunlar otlatrken KGYS kameralarnca görüntülendiinden haberi olmadn belirterek, unlar anlatt:

Kitap okurken bir polis aabey yanma geldi, daha sonra ailemle iletiime geçti. stanbul ve çanakkaleye geziye götürmek istediklerini söyledi. Kitap okumann bir faydasn da burada gördüm. stanbul ve çanakkaleyi daha önce hiç görmedim, gideceim için çok mutluyum. ehitlii ziyaret etmek çok güzel. Bunu salayacak olan Siirt l Emniyet Müdürlüüne teekkür ediyorum.

- Doktor olmay hedefliyor

Kitap okumay çok sevdiini anlatan Özer, Sadece koyun otlatrken deil, bo zamanlarmda hep kitap okurum. Kitap okumak sadece bo zamann deerlendirmek deil, insann daha zeki olmasn salyor. ifadelerini kulland.

Tp fakültesini kazanp, doktor olmay arzuladn iaret eden Özer, Beyin cerrah olmay hedefliyorum. Beyin cerrah olunca nasl hastalarmn olacan, nasl iler baaracam düünerek kitap okuyorum. dedi.

- Okumak isteyenlere kitaplarn alacaz

Müdür vekili Kzlay da koyun otlatrken ayn zamanda kitap okuyan genç kz gördüklerinde mutlu olduklarn söyledi.

Kaderin kitap okuyarak kendisini gelitirdiini kaydeden Kzlay, öyle konutu:

Gençlerimizi desteklemek için elimizden geleni yapyoruz. Kader de dier arkadalarna arac olacak inallah. Kitap okumak isteyen arkadalarna o araclk yapacak. Okumak isteyenlere kitaplarn alacaz. nallah bütün gençlerimiz zararl eylerden uzak kalp, kitap okuyarak bo zamanlarn deerlendirirler.

- Gençlerimizin yanndayz

Türk Polis Tekilatn Güçlendirme Vakf tarafndan desteklenen çileri Bakanlnca uygulamaya geçirilen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamnda aralarnda Kaderin de yer ald 100 örenciyi stanbul ve çanakkaleye göndereceklerini belirten Kzlay, unlar dile getirdi:

Gençlerin milli birlik ve beraberlik duygularn pekitirmek için böyle bir proje balatld. nallah güzel duygularla oradan geri dönecekler. Kader, proje kapsamnda çanakkale ve stanbula gitmeyi herkesten önce hak ediyor. Kitap okumak isteyen gençlerimizin yanndayz, gençlerimiz zararl eylerden uzak dursunlar.

Öretmen Tuba Dedeçam ise Kaderin derslerinde çok baarl olduunu belirterek, Öretmenleri olarak Kaderden çok memnunuz. dedi.

Ana Sayfaya Git