KPSS branş sıralaması listesi güncellendi!

ÖSYM 2020 KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim branş bazında sıralamalar listesi açıklaması…

Haberler 22.01.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM Bakan Prof.Dr.Halis Aygün KPSS açklamas yapt. Açklamada Deerli KPSS adaylarmz, 2020-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöretim bran baznda sralamalarnz güncellenmi olup ÖSYM Aday lemleri Sistemine yanstlmtr. denildi.

2020-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöretim bran baznda sralamalar güncellendi.ÖSYM Aday lemleri Sistemine yanstld. KPSS bran sralamas ile ilgili yaplan açklamada, sralamalarn güncellendii duyuruldu. Adaylar, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaralar ve ifreleri ile güncellenmi bran baznda sralamalarn örenebilecek.

KPSS BRAN SIRALAMASI GÜNCELLEND

ÖSYM Bakan Halis Aygün konu ile ilgili yapt açklamada, Deerli KPSS adaylarmz, 2020-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöretim bran baznda sralamalarnz güncellenmi olup ÖSYM Aday lemleri Sistemine yanstlmtr. dedi.

2020 Kamu Personel Seçme Snavna (2020-KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöretim) katlan adaylarn snav sonuçlarna göre bran baznda sralamalar güncellenmi olup ÖSYM Aday lemleri Sistemine yanstlmtr. Adaylar, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaralar ve ifreleri ile güncellenmi bran baznda sralamalarn örenebileceklerdir.

Bran baznda sralamalar, adaylar bilgilendirme amacyla oluturulmu kendileri ile ayn alanda snava giren dier adaylar arasnda kendi baar durumlarn deerlendirmelerine imkn veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge nitelii tamaz. Her türlü deerlendirmede ÖSYM sisteminde kaytl bilgiler esas alnr. Bran baznda sralama ilemleri adaylarn (YÖKSS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmi olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili ilemlerin yapld tarih itibariyle aktif olarak bulunan eitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eitimi gözükmeyen adaylarn ise, bavuru da belirttikleri eitim bilgileri baz alnarak hazrlanmtr.

MEB tarafndan gerçekletirilen öretmen almlarnda KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanlmaktadr. Milli Eitim Bakanlnca öretmenlie atanacaklarn sralamalar alanlara göre mezun olduklar yükseköretim programlar, mezun olduklar yllar ve öncelikleri, TTK kararlarna göre kontrol edilerek, adaylarn alan bazndaki bavurular esas alnarak belirlenmektedir. Bu nedenle öretmen adaylarnn bran baznda sralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu göz önünde bulundurmalar gerekmektedir.

Adaylarn bran baznda sralamalar incelerken göz önünde bulundurmas gerekenleri içeren teknik açklama metnine aadaki balantdan eriilebilir.

Ana Sayfaya Git