KPSS'ye merada hazırlanıyor

Muş merkeze bağlı Karabey köyünde yaşayan Fırat Üniversitesi Coğrafya Bölümü mezunu Zeki Demir, köyde çobanlık yaparken bir taraftan da öğretmen olabilmek için KPSS'ye hazırlanıyor.

Haberler 26.04.2018 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu merkeze bal Karabey köyünde yaayan Elaz Frat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Corafya Bölümü mezunu Zeki Demir, köyde çobanlk yaparken bir taraftan da öretmen olabilmek için Kamu Personel Seçme Snavna (KPSS) hazrlanyor.

Demir, geçen yl üniversiteden mezun olduktan sonra girdii KPSSde istedii puan alamad.

Bunun üzerine köyüne dönen Demir, hem ailesinin hem de dier besicilerin koyunlarn otlatrken, bir taraftan da frsat buldukça ders çalarak öretmenlik hayallerine kavumaya çalyor.

Demir, AA muhabirine yapt açklamada, ailesine destek olmak ve snavlara daha iyi hazrlanmak için köyüne döndüünü söyledi.

Sabahn ilk klaryla hayvanlar otlatmaya götürdüünü anlatan Demir, Koyunlar otlatrken her frsatta oturup ders çalyorum. çobanlk meslei çok zor ancak öretmen olabilmek için hem bu ii yapmal hem de ders çalmalym. çobanlk yaparak kardelerimin okumas için de maddi destek salyorum. dedi.

- Koyunlar otlatrken ders çalyorum

Demir, koyunlar sürekli hareket halinde olduu için ders çalmakta zorlandn, bu yüzden bütün frsatlar iyi deerlendirmek zorunda olduunu dile getirdi.

Bir ön önce mesleine balayarak örencilerine ders vermek istediini vurgulayan Demir, öyle konutu:

Bunun için sabah erken kalkp kitaplarm yanma alarak koyunlar otlatmaya götürüyorum ve akam saatlerine kadar hem koyunlara bakyorum hem de ders çalyorum. Dier çoban arkadalarm dinlenme saatlerinde yatarken ben ders çalmaya devam ediyorum çünkü öretmen olmak benim hayalim. Ayrca dier kardelerimin eitimlerini sürdürmeleri için benim de bir an önce mesleime balamam gerekiyor. Bunun için formasyon da aldm.

Demire köyde arkadalk eden çoban Ziya Güngör ise arkadann elinden kitabn hiç dümediini söyledi. Güngör, Gün boyu hep ayakta, günein, yamurun altndayz. Biz çok yoruluyoruz ama Zeki arkadamz örnek biri. çünkü o dinlenme saatlerinde bile ders çalyor. Hem ailesine destek olmak istiyor hem de öretmen olabilmek için çok gayret gösteriyor. Biz de onu azminden dolay her zaman takdir ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git