'Kuşak çatışması değil, iletişim çatışması'

Eğitim ve Danışmanlık Uzmanı Korkut Daban, ebeveynler ve ergen yaştaki çocuklarının yaşadığı aile içi problemlere dikkat çekerek çözüm önerileri sundu. Daban, bu tür sorunları artık kuşak çatışması olarak adlandırmadıklarını, asıl sorunun 'iletişim çatışması' olduğunu vurguladı.

Haberler 26.07.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergenlik dönemindeki çocuklarn aileleri ile yaad krizlerin iyi yönetilmesi gerektiini belirten Daban, ergen yataki çocuklarn anne ve babalaryla iletiim konusunda problem yaamalarnn, özellikle son yllarda en çok karlalan sorunlardan biri olduunu söyledi.

Geçmite ebeveynlerle çocuklarnn arasnda kuak fark olduunu, fakat teknoloji çayla birlikte bu durumun deitiini söyleyen Daban, u an takdir edersiniz ki; yetikin bir anne baba da genç bir ebeveyn de çocuklaryla ayn akll telefonu kullanabiliyor. Bunun yannda sanal mecralara girip zaman geçirebiliyor. Örnein nstagram, Facebook hesaplar olabiliyor. Yani ergen yataki çocuklaryla ortak bir alanlar var diye konutu.

Daban, ayrca bu durumu kuak çatmas yerine iletiim çatmas olarak adlandrdklarn kaydetti.

çOCUKLARINIZLA VAKT GEçRN

Ebeveynlerin çocuklaryla iletiim kurarken anlayl bir dil kullanmasnn önemli olduunu söyleyen Daban, Bu noktada yaplmas gereken en önemli ey, çocuklarmza sosyal hayatta daha fazla zaman ayrabilmektir. Özellikle tatil dönemlerinde anne ve babann çocukla birlikte etkinliklere katlmas gerekiyor. Fakat aileler genellikle çocuklara oyuncak sunuyorlar. Unutulmamal ki, çocuklarnzn oyuncaktan daha çok sizinle zaman geçirmeye ihtiyac var dedi.

HEPMZ ERGENZ

Aile ve ergen çatmas konusunda ciddi çalmalarn olduunu söyleyen Korkut Daban, kendisinin de u an bu sorun üzerine bir kitap yazdn belirtti. Daban,Ergenlikte iletiim sorunlar ve ba etme yöntemleri ad altnda bir eser hazrlyorum. Kitabmn alt balndaki isim ise Hepimiz Ergeniz Geçmite ergenlii biz 9-13 ya arasnda deerlendiriyorduk. u an 29 yalarna kadar çkt. Hepimiz ergeniz ismini bu balamda deerlendirdim ve toplumun geni bir kesimini kapsayacana inanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git